Paasvee belooft een prachtige dag te worden!

mist in de morgen wazig in de avond!

Het is woensdag 1 april en vanmorgen om 5 uur werd de burgemeester al bijna overlopen door een loslopende stier! ”Tja, dat was even schrikken, maar gelukkig liep het goed af!” Aldus burgemeester Westerink die er vandaag even snel tussenuit moet voor een vergadering in Den Helder, zonde, maar werk is werk!  Na snel bij cafe Peetoom even een broodje kaas en beker melk naar binnengewerkt te hebben, een kort overleg met de politie en wethouder vertrok hij.

Diverse vrachtauto’s volgeladen met stieren, koeien en pinken ondervonden veel last van de mist die in het noorden het zicht beperkten tot 50 meter zicht. Toch betekende dat veel goeds voor de dag, aldus een oud boertje die om half zes al stond te staren naar het schoonspuiten van de beesten.

En zo lijkt het ook te gaan worden, een prachtige dag met om half negen al enorm veel drukte. Vanmiddag om twaalf uur gaan de tappen open en zullen de meeste kroegeigenaren weinig tijd hebben voor een gesprekje, de drukste dag van het jaar is voor hun aangebroken.

Foto’s van het evenement kunt u HIER (http://www.rondjeschagen.nl/modules/photo/photo.asp?spt_id=2) vinden.

Een video van het reilen en zeilen van de Paasvee in de morgen van vorig jaar kunt u HIER (http://www.rondjeschagen.nl/home.asp?spt_id=2&c_page_id=23418) bekijken.

Wij wensen iedereen veel plezier!
het team van RondjeSchagen.


 
Paasvee in Schagen begint met schoonspuiten van de beesten Paasvee in Schagen begint met schoonspuiten van de beesten
Keurslager Arie Klaver bekijkt een van zijn stieren Keurslager Arie Klaver bekijkt een van zijn stieren
Uitladen en lopen Uitladen en lopen