Liberale Markt april 2009

ingevoerd op 10-4-2009

Van de voorzitter
  John Voulon

Bij het schrijven van deze bijdrage voor de Liberale Markt denk ik toch ook nog even terug aan onze zeer gezellige nieuwjaarsreceptie op 4 januari. Bijzonder was dat wij wederom de landelijk voorzitter als gast hadden, maar nu de nieuwe voorzitter Ivo Opstelten. Behalve dat hij vertelde onder de indruk te zijn van de schoonheid en de bedrijvigheid (Agriport) van onze regio, hield hij ook een inspirerend betoog hoe en waarom de VVD uiteindelijk weer naar 30 zetels zal gaan.
Vorig jaar november verscheen de vorige Liberale Markt. Sinds die tijd heeft de wereld naar mijn gevoel een beetje op zijn kop gestaan. De crisis heeft in alle hevigheid toegeslagen, maar ook op het politieke vlak was het niet rustig. Landelijk natuurlijk de kabinetsmaatregelen om de crisis aan te pakken, waarbij het politiek interessanter was hoe deze maatregelen tot stand kwamen en wat de invloed op gemeentelijk niveau zal zijn van deze maatregelen.
Gemeentelijk zijn natuurlijk de fusieperikelen een hot-item. Met welke gemeenten zal Schagen uiteindelijk fuseren en wat zijn hiervan dan de consequenties.
Kortom, redenen voor u genoeg om onze komende ledenvergadering op 23 april te bezoeken. De uitnodiging en de agenda voor deze vergadering vind u in deze Liberale Markt. Eén van de agendapunten op deze avond is de Gemeenteraads-verkiezingen 2010. Hiervoor kunt u zich nog kandidaat stellen.
Ook wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken om u te wijzen op onze prachtige nieuwe website (www.vvdschagen.nl) die sinds maart dit jaar in de lucht is. Hulde voor onze
webmasters, Pieter Eelman en Roel Takes, want de site ziet er prachtig uit en werkt zeer functioneel. Mocht u de site nog niet bezocht hebben, dan kan ik deze van harte aanbevelen.
Tenslotte wat mij betreft, graag tot 23 april
op onze ledenvergadering.

John Voulon
Voorzitter 


Van de vice-voorzitter Ab Baron

 Ab Baron
Hoewel het alweer een poosje geleden is, wil ik toch nog heel even terugkijken naar de eerste week van dit jaar.  Ik heb enorm genoten van onze nieuwjaarsreceptie die op voortreffelijke wijze georganiseerd was.  Het hoogtepunt van deze receptie was natuurlijk de toespraak van onze nieuwe landelijk voorzitter de heer Ivo Opstelten.
De heer Opstelten is zeer benaderbaar en het is gewoon erg leuk om een één op één gesprek met hem te voeren.  Enkelen van u hebben dat ook zelf mogen ervaren.
Dat de lokale politiek steeds boeiender wordt hoef ik u, als belangstellende, niet te vertellen.  Het fusieproces is voor de meesten onder ons nieuw en neemt voor onze fractie veel tijd in beslag.  U zult hier ongetwijfeld in deze Liberale Markt nog meer over lezen.
Het is nu half april en de meivakantie staat alweer voor de deur.  Dan nog een korte eindsprint en het is alweer zomer. In mei wordt de kadernota in de raad besproken.  Dit document is een voorloper voor de begroting die in november op de rol staat.
Ik ben benieuwd hoeveel de gemeente Schagen moet inleveren. De kredietcrisis gaat ook niet aan ons mooie stadje voorbij, vrees ik. We zullen het wel zien.  Wat in elk geval blijft zijn de tien Westfriese donderdagen. Ook hier verheug ik me weer op. Een voorproefje  krijgen we 24 april als het Rijtuigenmuseum en de Muziektuin worden geopend.  Rond vier uur ’s middags treedt het Schager shantykoor het Scheepstuygh op. Wellicht zien we elkaar daar! 
Ab Baron