Bittere pil voor heren 2

bron: Schager Courant

HAARLEM – De volleyballers van Dinto 2 hebben tegen degradatiekandidaat Haarlem een bittere pil moeten verwerken. De ploeg van coach Erik Mulder leek volledig op schema voor een promotieplaats, maar moest een 0-2 voorsprong alsnog prijsgeven:2-3.
 
In de eerste twee sets leek er voor Dinto geen vuiltje aan de lucht. De servicedruk was optimaal. Op een belangrijk moment serveerde Pim van der Aa zelfs drie aces. De flankaanval van Jurriaan Maij, Wouter Piersma en Jean Dekker had een zeer hoog rendement. Bij een 14-14 stand in de derde set kantelde echter de wedstrijd. De opslag werd te eenvoudig en Haarlem kon met de snelle centrumaanval als geheim wapen steeds de side-out binnenhalen. Met 25-23, 25-21 en 15-8 kwam er voor de Warmenhuizers een zeer onbevredigend aan het duel. Het inhaalduel tegen VC Niedorp zal nu met 4-0 gewonnen moeten worden en bovendien zal Spaarnestad een set tegen Zaanstad moeten laten liggen om aanstaande dinsdag de promotiewedstrijden te kunnen spelen.

Beginopstelling Dinto 2: Nikolajev Ligthart; Jurriaan Maij; Sjors Dekker; Jean Dekker; Wouter Piersma; Nico van der Gragt.