Galerie Art. Dabekaussen toont nieuw werk Bredewold

ingevoerd op 15-4-2005

De spanning tussen landschap en menselijke invloeden is een terugkerend thema in het werk van Bredewold. De vergankelijkheid van het ingrijpen van de mens ervaart hij als iets buitengewoon moois. De aftakeling van een stad kan hij op bijzonder krachtige en dramatische wijze uitbeelden. De sporen die mensen achterlaten in een landschap zijn niet van lange duur. Ze worden vervaagd door de grootsheid van de natuur. Hierin heeft Bredewold zich duidelijk laten inspireren door landschapsschilders uit de Romantiek.
Speciaal voor deze expositie heeft de kunstenaar schilderijen gemaakt van landschappen uit de omgeving. Hij heeft geregeld een bezoek gebracht aan Echt en omgeving. Het duidelijk herkenbare Limburgse natuurschoon zal dan ook ruim vertegenwoordigd zijn tijdens deze bijzondere expositie.
Naast landschappen is Bredewold bekend om zijn afbeeldingen van paarden. Dit thema komt voort uit zijn liefde voor dramatiek. Deze dieren zijn voor Bredewold de verpersoonlijking van energie, kracht en snelheid.

 
 
In Front In Front
Race Race