Olympiagangers in rij voor KlimduinRUN

Van der westen en Sedoc zien uitdaging in Schoorl wel zitten

SCHOORL - De KlimduinRUN in Schoorl zat dit jaar weer een groot spektakel worden, afgaande op de deelnemerslijst. Op zaterdag 17 september worden er twee scooters weggegeven: één voor de snelste man én vrouw.

De Olympiagangers stromen deze week binnen bij de organisatie van de KlimduinRUN. Hordelopers Marcel van der Westen en Gregory Sedoc - beiden halvefinalist op 110 meter horden in Peking - zien de uitdaging wel zitten an het einde van het seizoen. Voor hun is Schoorl geen onbekende plek, want jaren lang werkten zij hier hun traningen af.

Meerkampster Jolanda Keizer, de vorige maand negende werd, doet net als vorig jaar ook mee. ”ik wil het eigenlijk niet missen, het is gewoon een ontzettend leuk evenement, aldus Keizer.

Maar ook de Belgen laten van zich horen. 400-meterloper Cedric van Branteghem, is van de partij en Hanna Mariën, die zilver won met de estrafetteploeg.

Daarnaast een greep uit de natinale atletiektop die zich volgende week zaterdag zal melden: Youssef el Rhalioui (Nederlands kampioen 400-meter), meerkamper Pelle Rietveld en sprinter Daniel van Leeuwen.

Maar het sprinten door het zand is een discipline apart. Snelle tijden op de atletiekbaan is nog een garatnie voor een snelle tijd in het zand. Dat werd vorige jaar al duidelijk. Joland Keizer, toch heel wat gewend, wam vorige jaar alles behalve fit aan de top. Ze moest toen de regionale loopster Thalisa van der Fluit uit Niedorp voor zich dulden. Ook was de berg een zware hap voor 800 meter loopster Yvonne Hak, Zij is er dit jaar helaas niet bij vanwege een blessure.

ook bij de mannen liep de wedtrijd van vorige jaar anders dan was verwacht. Peter Wolters verraste toen door te winnen van de 800-meterlopeter Robert Lathouwers. Dus wie weet zijn er dit jaar ook een aantal verrassingen. Alleen of Wolters zijn titel Klimduinkonig kan verdedigen is nog onzeker. Hij kampt momenteel met een liesblessure.

Misschien is het de junioren wereldkampioen allround schaatsen, Jan Blokhijsen, die nog een verbrogen talet heeft. ”Op trainingskampen ben ik ook heuvels opgesprint. Die duurde dan anderhalve minuut. Dus ik weet hoe het volt. Als ik daar sta ga ik er gewoon helemaal voor, aldus de 19-jarige schaatser ui Zuid-Scharwoude.

Michiel de Ruijter, de nummer vier van Nederland op de 3000 meter, zou in het mulle zand hoge ogen kunnen gooiren. Mogelijk behoort Oscar  van wgtendonk net als vorige jaar dit keer weer tot de toppers.

KlimduinRUN 2008 KlimduinRUN 2008