Start coaltieonderhandelingen Schagen: openbare bijeenkomst

ingevoerd op 12-3-2010

Vanmiddag, vrijdag 12 maart, om 15:30 uur zal een openbare bijeenkomst worden gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis van Schagen.

Deze bijeenkomst wordt voorgezeten door de heer John Voulon, voorzitter afdelingsbestuur VVD Schagen.

Alle politieke partijen welke deelnemen in de gemeenteraad van Schagen hebben van de VVD afgelopen maandag naast de uitnodiging voor deze vergadering een document ontvangen waarin de VVD haar politieke doelstellingen voor de komende raadsperiode heeft verwoord (zie onderstaand).

AGENDA OPENBARE BIJEENKOMST
1. Opening
2. Uitreiking schriftelijke zienswijzen, door de politieke partijen, op de doelstellingen van de VVD, met eventuele mondelinge toelichting
3. Sluiting

De VVD Schagen heeft aangegeven dat naast deze doelstellingen de volgende documenten van belang zijn bij de coaltitievorming.
a. Het ambtelijk advies en informatie voor de collegeperiode 2010-2014 vermeld in het boekwerkje ”De Staat van Schagen”.
b. Het ondernemingsplan 2010.
c. Het overdrachtdossier van onderhanden zijnde zaken/onderwerpen.

POLITIEKE DOELSTELLINGEN VVD SCHAGEN VOOR DE PERIODE 2010-2014
1. Bereikbaarheid van Schagen. Inzet verbreding N245, aansluitingen rotonde Haringhuizerweg, Zuiderweg op N241 en tunnel langzaam verkeer Nes onder N241. Ondertunneling spoorwegovergang en/of verbinding tussen N245 en N241 zuidzijde Schagen. Onderzoek naar een autoluwe markt, waarbij tevens de effecten voor derden onderzocht moeten worden.

2. Een evenwichtige uitbreiding met een al of niet meerlaagse/grondgebonden parkeergelegenheid aan de zuid- en noordzijde van het kernwinkelgebied. Uitbreiding blauwe zone.

3. Bestaand grootschalig detailhandelsbeleid bijbehoefte aanpassen/uitbreiden op de bedrijventerreinen voor bedrijven met een minimaal vloeroppervlak van 1.500 m2.

4. Straten. Pleinen, trottoirs, groen, speelplaatsen, bruggen en oppervlaktewater opknappen en goed onderhouden. Een schoon en fraaier Schagen door verbetering van de kwaliteit van de openbare ruimte. Bij een teruglopende economie mogen deze onderwerpen niet per definitie als eerste in aanmerking komen voor bezuinigingen.

5. Betrokkenheid van de inwoners bij hun eigen leefomgeving stimuleren en bevorderen.

6. Instelling van een “lokale sociaal ombudsman” voor klachten en uitvoering sociale wetten en regelingen. Géén derde AZC, niet in het bestaand bebouwd- en ook niet in het landelijk gebied. Instellen BOA (bijzondere opsporingsambtenaar), die controleert op zwerfafval, hondenpoep, fietsen op trottoir, etc.

7. Woningbouwprogramma’s in de uitleggebieden en inbreidlocaties aanpassen aan de economische omstandigheden. Waarbij het laatste (de inbreidlocaties) de nodige terughoudendheid zal worden betracht. Bedrijventerreinen aanleggen naar behoefte met het juiste bedrijf op de juiste plaats.

8. Herhuisvesting van de Aloysiusschool op dezelfde plaats. Win-win situaties bij nieuwbouw scholen benutten. Bevorderen meer onderwijsmogelijkheden op HBO-niveau.

9. Behoud en uitbreiding van het groen, wandelroutes en uitbreiding recreatiemogelijkheden ten zuiden van het recreatiegebied De Wiel met een parkachtig landschap. Aanleg fiets- en voetbrug over gat Westfriese Omringdijk. Verdere opwaardering Schager haven.

10. Bij vermindering Rijksinkomsten de tering naar de nering zetten. Op het gebied van sport en cultuur niet bezuinigen. Bezuinigingen zijn voor alle onderdelen van onze samenleving bespreekbaar, dus ook de gemeentelijke organisatie. Géén verhoging Onroerend Zaak Belasting (OZB), behoudens inflatiecorrectie.

11. Fuseren met gemeenten die zijn georiënteerd op Schagen. Niedorp, Harenkarspel en Zijpe komen hiervoor in aanmerking.
VVD afdeling Schagen VVD afdeling Schagen