De laatste loodjes

ingevoerd op 20-3-2010

De coalitie van VVD en PvdA begint vorm te krijgen. Nadat alle partijen in een plenaire openbare vergadering hun zienswijzen op de doelstellingen van de VVD hebben mogen uiten, zijn drie partijen uitgenodigd voor een besloten vervolggesprek.
 
Na ampele overwegingen is gekozen om de derde stap,  de feitelijke coalitievorming, te zetten  met de PvdA, onze oude coalitiepartner.
Hoewel de meerderheid van de coalitie in de gemeenteraad niet groot zal zijn (negen tegen acht zetels) heeft de VVD toch voor deze partner gekozen.
Hieraan ligt buiten de opgedane ervaring van de afgelopen vier jaren ook het programma van de PvdA  aan ten grondslag. In deze setting kan de VVD twee wethouders leveren, hetgeen ook heeft meegespeeld.

In de komende jaren, zo vlak voor de onontkoombare fusie, is een stevig liberaal geluid binnen de  coalitie belangrijk.

Door de geringe meerderheid zal  goed geluisterd moeten worden naar de oppositie hetgeen de lokale democratie ten goede komt.

Het college zal naar alle waarschijnlijkheid bestaan uit burgemeester G. Westerink en de wethouders J.Bouwes (VVD), H. Heddes(PvdA) en N. Braak (VVD). In de week van 22 maart zal het coalitieakkoord worden ondertekend.