WIELERWEDSTRIJD RUITER - MIDI CENTER

1e MOLEN OMLOOP VAN DE SCHERMER

Zondag 4 april, 1e Molenomloop van de Schermer

De grote dag nadert snel. Zondag 4 april wordt de eerste Molenomloop van de Schermer gehouden, de eerste wegwedstrijd die onze jonge WV Noord-Holland organiseert. In samenwerking met o.a. Midi Center – Ruiter Wielerteam, Batavus Ladies Cycling Team en tal van leden, vrijwilligers en andere sponsors is de afgelopen weken hard gewerkt om deze wedstrijd voor vrouwen en belofterenners tot een groot succes te maken.
 
De eerste waardering voor het vele werk is al binnen. Maar liefst 170 vrouwen en 150 belofterenners komen zondag in Stompetoren aan de start.
Wel een bewijs dat de behoefte aan deze wedstrijd groot is. Het is naast de eerste wedstrijd van de WV Noord-Holland ook de eerste wedstrijd in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal.

Deze eerste Molenomloop van de Schermer is tevens de in Memorial Theo Koomen rit. De beroemde sportverslaggever, die op 4 april 1984 – op de dag af 26 jaar geleden – bij Schermerhorn verongelukte, werd al jaren herdacht met een in Memorial rit in Wervershoof en omstreken maar die kon dit jaar niet doorgaan. Organisator Herman Schenk en het bestuur van de WV Noord-Holland werden het snel eens om de wedstrijd nu te laten verrijden in het gebied waar Theo Koomen jarenlang woonachtig is geweest.

De nog heerlijk rustige Schermer polder is een ideaal gebied om te recreëren maar ook om te fietsen. Geen drempels en wegversmallingen – sommige dijkjes zijn al smal genoeg – dus ook ideaal voor een mooie wielerwedstrijd.

In grote lijnen volgt de route, die meerdere keren wordt gereden, het traject dat wij jaren terug al hebben uitgestippeld voor de ploegtijdrittraining. Een succesvolle zaak gezien de nationale titel van onze club vorig jaar in Hoogezand en een derde plaats voor de categorie dames

Naast een groot contingent landelijke toppers komt er ook een flinke afvaardiging van onze eigen vereniging aan de start. Bij de beloften zijn dat Jesse te Buck, Arjen ten Dam, Bart Rijpma, Erick Tol, Martijn Stoop en Thijs Bogaards.

Ook ‘onze’ Batavus ladies Cycling Team komen op volle oorlogssterkte aan de start. De twee ploegen zijn als volgt samengesteld: Batavus 1: Esra Tromp, Vera Koedooder, Elisabeth Braam, Adrienne Snijder, Marit Huisman en Elise van Hage. Batavus 2: Anne Heijkoop, Julia Soek, Joan Boskamp, Ilona Meijring en Tessa van Nieuwpoort.

De dameswedstrijd start om 11 uur en gaat over 110 km, de beloften krijgen 160 km af te leggen en starten om drie uur. Start en finish is op de Noordervaart bij Stompetoren. De permanence is in Het Schermer Wapen, Oterlekerweg 3 Stompetoren.

Wij hopen op veel belangstelling a.s. zondag, vandaag staat er een voorbeschouwing in het Noord-Hollands Dagblad (editie Alkmaar)

Lees meer..