Decopanel aluminium fotopanelen - sublimatie

photopanel sublimation

Decopanel aluminium fotopanelen ( sublimatie )hebben een zeer fraaie, hoogwaardige uitstraling en geven een ongeëvenaarde beeldkwaliteit.
Ons unieke sublimatie procedé is synoniem voor het duurzaam decoreren van panelen op basis van sublimatietechniek, waarmee wij in staat zijn visuals in de hoogste resolutie op diverse materialen te realiseren; een stap verder dan printen.
Uniek  aan dit sublimatieproces is dat elke mogelijke afbeelding in de toplaag van een gecoat paneel wordt aangebracht, waardoor nieuwe fotografische toepassingen mogelijk zijn op:
• Aluminium
• Staal
• Glas
• MDF Vividboard
• Keramiek tegels
• Corian
Bij sublimeren wordt gebruik maakt van hittegevoelige inkten die een verbinding aangaan met een speciaal hiervoor gecoat oppervlak.
De visual wordt beschermd tegen slijtage doordat het beeld zich niet aan de oppervlakte bevindt maar deel uitmaakt van het oppervlak. Het UV-filter in de coating geeft de foto een perfecte bescherming tegen de schadelijke invloed van zonlicht. De kleuren blijven mooi!
Een foto gemonteerd op aluminium heeft een bijzonder mooi, glad en blijvend strak oppervlak.
zwevend ophangen
Aluminium is licht en stevig. Hierdoor is het mogelijk de foto als het ware ”zwevend” aan de muur te hangen. Aan de achterzijde wordt rondom een U-profiel gemonteerd. Door de dikte van het profiel lijkt het alsof de foto iets voor de muur ”zweeft”.
 
Uitvoering
Decopanel aluminium fotopanelen zijn in verschillende gecoate uitvoeringen verkrijgbaar : wit hoogglans, wit mat en mat zilver .
Mat zilver Aluminium
Totaal verschillend dan een glanzende fotoprint heeft mat zilver aluminium een geheel eigen karakter als ondergrond voor een foto. Het is mat, lichtgrijs van kleur en heeft een licht geslepen structuur. Hierdoor krijgt de foto een decoratief metalen uiterlijk, waarbij de wisselende lichtval steeds zorgt voor een andere uitstraling.
Het sublimatieproces is een specialisme van TS Visuals en waarborgt een hoge kwaliteit, grote mate van flexibiliteit en korte levertijden.