Indal steunt de Duchenne heroes

bron: website Indal-Industria

700 km - 7 dagen - 4 landen - 1 doel
12 t/m 18 september 2010


De strijd tegen de ziekte van Duchenne!
In vijf jaar is Duchenne Heroes uitgegroeid tot een begrip onder de meerdaagse mountainbiketochten. Honderden Duchenne Heroes –fietsen in zeven dagen van Luxemburg naar Nederland. Zij leggen dagelijks ruim 100 kilometer af, over ruige trails in vier landen. Het is een van de mooiste en zwaarste mountainbiketochten.
Wat Duchenne Heroes echt onvergetelijk maakt, is de inzet van de Heroes om honderden kinderen met een slopende ziekte een betere kans op overleven te geven. Elke deelnemer brengt daarvoor minimaal € 2500 sponsorgeld op.

Levensreddend medicijn
Duchenne is een ernstige spierziekte die vooral bij jongens voorkomt. Door deze ziekte breken alle spieren langzaam af. Kleine kinderen krijgen moeite met rennen en vallen snel. Later wordt het lopen steeds moeilijker, waardoor ze al op jonge leeftijd een rolstoel nodig hebben. Ook de ademhalingsspieren en de hartspier worden langzaam zwakker. Dat maakt de ziekte van Duchenne uiteindelijk dodelijk: de jongens worden vaak niet ouder dan dertig jaar. De opbrengst van Duchenne Heroes van de afgelopen jaren is gestoken in de ontwikkeling van een medicijn dat helpt overleven. Een topprestatie’ mede dankzij de Heroes en hun sponsors!

Word sponsor
Sponsor daarom, net als Industria, ook een Dutch Hero, zoals bijvoorbeeld Biketeam Noord Holland Noord. Bekijk de lijst van alle deelnemers op Duchenne Heroes (http://www.duchenneheroes.nl) en vul het sponsorformulier in.
Indal steunt de Duchenne heroes Indal steunt de Duchenne heroes