De belachelijke wetten top 40 (3)

ingevoerd op 3-6-2010

De VVD wil een groot aantal wetten en regels afschaffen of vereenvoudigen. Dit levert grote administratieve lastenbesparing op en zal de Nederlandse samenleving weer lucht geven. Lucht om te leven en te ondernemen. Minder regels betekent ook dat de regels die er zijn beter gehandhaafd kunnen worden. Hier een greep uit de wetten die mogen verdwijnen.

26. Participatiebudget
De educatiemiddelen moeten worden ontschot en er moet een einde komen aan de gedwongen winkelnering bij ROC’s.

25. Gewichtenregeling
Scholen krijgen sinds schooljaar 2009/2010 extra geld op basis van postcodegebied; de impulsgebieden: dit maakt de gewichtenregeling onnodige complex.

24. Regeling cultuurkaart voortgezet onderwijs
Er is geen bewijs dat het cultuurparticipatie van jongeren bevordert (CPB), geen vrijheid voor musea om zelf te marketen; bovendien zit 15% van het budget in uitvoeringskosten, en wordt nog geen 70% van de kaart verzilverd.

23. Regeling ”vadercentra”
Het (vorige) kabinet was van plan 10 centra te laten oprichten waar allochtone mannen samen kunnen komen om te leren omgaan met de emancipatie van hun vrouwen. De VVD vindt dit geen taak van de overheid.

22. Mozaïek- en aspasiaprogramma
Instellingen krijgen subsidie en/of premies als zij allochtonen aannemen als promovendus of een vrouw tot hoogleraar benoemen. Dit is oneerlijk voorkeursbeleid dat bovendien weer het nodige papierwerk met zich meebrengt.

21. Wet op de centra voor jeugd en gezin
Scholen zouden niet verplicht moeten worden een maatschappelijke stage in hun programma op te nemen. Het regelen van de stages levert veel bureaucratische rompslomp op. Bovendien hefet de maatschappelijke stage een verdringingseffect op MBO-stages.

20. Wet op de centra voor jeugd en gezin
De VVD vindt de Centra voro Jeugd&Gezin een extra bureaucratische laag die door de rijksoverheid opgelegd wordt.

19. Wet op het kindgebonden budget
Het kindgebonden budget is een nivellerende maatregel die een negatief effect heeft op de arbeisdparticipatie.

                                        VVD Zeker nu!
www.vvd.nl www.vvd.nl