De belachelijke wetten top 40 (5)

ingevoerd op 3-6-2010

De VVD wil een groot aantal wetten en regels afschaffen of vereenvoudigen. Dit levert grote administratieve lastenbesparing op en zal de Nederlandse samenleving weer lucht geven. Lucht om te leven en te ondernemen. Minder regels betekent ook dat de regels die er zijn beter gehandhaafd kunnen worden. Hier een greep uit de wetten die mogen verdwijnen.

10. Wet AVV (Algemeen verbindend verklaren CAO’s)
De VVD is tegen het algemeen verbindend verklaren van CAO’s. Werkgevers en werknemers moeten zelf in staat worden gesteld afspraken te maken.

9. Wet verplichtstelling bedrijfstakpensioen-fondsen
De macht van sociale partners moet worden teruggedrongen ten gunste van meer keuzevrijheid voor bedrijven omtrent de vraag in welk pensioenfonds zij willen deelnemen.

8. Wet buitengewoon besluit arbeidsverhoudingen (en overige regels voor rigide ontslagbescherming)
Rigide ontslagbescherming biedt schijnzekerheid. Versoepeling van ontslagrecht betekent dat kantonrechterformules, die ontslag erg duur maken, worden afgeschaft. Ook zou o.a. een wettelijke ontslagvergoeding moeten bestaan van maximaal 2 weken per gewerkt jaar met een maximum van één jaarsalaris.

7. Uitkeringsinstantie UWV
Door het opheffen van het UWV hoeven cliënten hun verhaal niet aan meerdere balies te vertellen. Wel worden de taken gedeeltelijk door de gemeenten overgenomen.

6. Raad voor werk en inkomen
De VVD wil de Raad voor Werk en Inkomen opheffen.

                                        VVD Zeker nu!
www.vvd.nl www.vvd.nl