Origineel Texels Lamsvlees

Een streekgebonden vleesdelicatesse

Elke donderdag in ’t seizoen kopen wij de beste slachtrijpe lammeren van Texel bij een vaste groep lamveehouders.  Hier grazen circa 14 duizend lammeren in ’t zilte gras buiten in de frisse lucht. Onze lammeren leven op Texel, waar oorspronkelijk ook dit wereldse ras vandaan komt. De eeuwenlange kennis en traditie van vele houderijen, de natuurlijke flora’s van ’t eiland en de optimale gezondheid proef je terug in de lamsvleesproducten!

Voor ons zuiglamvlees kiezen wij uitsluitend voor ooien (vrouwelijk), omdat deze een mooiere vetbedekking hebben en zo kunnen de rammen (mannelijk) doorgroeien en vervolgens weer nieuw leven creëren. Elke week kopen wij op donderdag onze Texelse lammeren, waarna ze in Schagen worden geslacht bij Vleescentrale Van Dalen en vervolgens 24 uur lang worden doorgekoeld. Op woensdag ontvangen wij de hele lammeren en vanaf donderdag kunnen wij onze eigen klanten beleveren. 
U kunt hier met gemak, mits goed gekoeld, probleemloos 2 weken mee werken. Omdat dit lamsvlees heel jong is hoeft het niet te besterven, maar zoals u weet kan het geen kwaad 1 week in ’t vacuüm te laten rijpen.

Elke week hebben wij een aantal hele lammeren standaard op voorraad, maar als u er zeker van wilt zijn niet zonder te komen zitten, verzoeken wij u elke donderdag uw Texels lamsvlees voor de week daarop te bestellen.

Het seizoen:
Traditioneel wordt 14 april het Nederlandse lamsvleesseizoen geopend en eind november gesloten. Van oudsher begint het seizoen met zuiglamsvlees; jong, mals vlees dat maar enkele maanden verkrijgbaar is. Medio september wordt het zuiglamsvlees opgevolgd door graslam, ook wel weidelam genoemd. Het zuiglamsvlees komt van lammeren vanaf 3 tot 4 maanden oud en starten op een gewicht van circa 14 kg. Medio september lopen de gewichten van ’t weidelam op tot circa 22 kg. 

Bestelprocedure:
Donderdag vóór 12:00 uur voor levering de volgende week vanaf donderdag.
Assortiment Origineel Texels Lamsvlees (*bestelproduct):
382115 *TEXELS-ZUIGLAM,heel/gewicht variërend per maand    
382155 *TEXELS-ZUIGLAM,heel/uitgesneden vacuum          
(2x1 bout, 2x1 schouder, 1x rug, 1x nek, 2x buik/borst met been)
382280 *TEXELS-LAMSRUG,heel met been                
382286 *TEXELS-LAMSRUG,uitgesneden                 
382420 *TEXELS-LAMSBOUT,met been                   
382426 *TEXELS-LAMSBOUT,zonder been                    
382620 *TEXELS-LAMSSCHOUDER,met been/per 2(dv)    
382626 *TEXELS-LAMSSCHOUDER,zonder been/per 2(dv)         
382662 *TEXELS-LAMSNEK,zonder been/per 2(dv)              
382828 *TEXELS-LAMSBUIK,z.been/per 2(dv)             
540586 PREMIUM BURGER Texel-style(dv) 15x180g  
       
Bij voorkeur leveren wij de onderdelen in de vierkante verhouding (code 382155), d.w.z. 2 bouten, 2 schouders, 1 rug, 1 nek en 2 buiken allen in de been, waardoor voor u de meest interessante prijs!

Echter kunt u ook enkel de luxe delen (bouten en rug) kopen, maar dan betaalt u iets meer, want wij maken dan van de overige courante delen, zoals schouder, nek en buik/borst  een overheerlijke Texelse Zuiglamsburger, die vanuit voorraad geleverd wordt.

Advies voor uw menukaart:
Wij adviseren u goed na te denken over hoe u deze producten op de kaart zet. U heeft een unieke kans zich te onderscheiden. Daarnaast hoeft u natuurlijk niet alleen een biefstuk of rugfilet op de kaart te zetten, maar wees creatief en gebruik meerdere delen in één gerecht of wissel af. Bijvoorbeeld de ene keer de gebraden lamsbout, de andere keer een heerlijke gestoofd schouderstuk. Noem het vervolgens Variatie van Origineel Texels Lamsvlees en laat de bediening uw gasten informeren welk gerecht die dag op ’t menu staat. Op deze manier kunt u de producten voor een gemiddelde prijs inkopen en verrast u uw gasten steeds weer opnieuw.

Streekgebonden:
Door de korte lijnen qua transport, maar ook communicatie en het streven naar een gezamenlijk streekproduct, belasten we zo min mogelijk het milieu, stimuleren we de extensieve veehouderij en besparen we kosten, waardoor wij marktconforme prijzen kunnen handhaven. Origineel Texels Lamsvlees mag niet ontbreken op de menukaart van Noord-Hollandse horeca.
Bel voor meer informatie met onze verkoopbinnendienst:
0224 – 27 20 50.
Texelse lammeren Texelse lammeren