Duchenne Heroes trainingsweekend.

rondom Valkenburg (L)

Afgelopen weekend werd door Duchenne Heroes een trainingsweekend georganiseerd. De organisatie van Duchenne Heroes had speciaal voor dit weekend een tweetal uitdagende trainingsroutes met GPS uitgezet rondom Valkenburg (L).

Nadat we zaterdagochtend kennis hadden gemaakt met de organisatie en de overige deelnemers volgde een briefing van het weekend en een uitleg over de GPS tracks. Nadat iedereen zijn tent had opgezet een zich in de fietskleding had gehezen, vertrokken we voor de eerste 105 km door Limburg en België. Een tocht met vele steile klimmen en zeer technische afdalingen.

Ook het materiaal kreeg er flink van langs. Vele lekke banden en bij mij een zadelpen die volledig af brak. Gelukkig kon ik op tijd reageren waardoor een grote valpartij uitbleef. Na een kilometer of vijf staand op de fiets, vonden we gelukkig een fietsenverhuurbedrijf, die nog een zadelpen voor me had. Ondanks alles waren we 5 uur later weer terug top de camping waar een pasta maaltijd klaar stond.

De volgende ochtend was het vroeg ontbijten en de tent inpakken, waarna we voor de 2e rit van 115 km van start gingen richting Aken.
Door de warmte van 30 graden plus, werd het voor vele een totale afzien dag. Conditioneel was het voor mij wel te doen, alleen door dat m’n zadel niet goed af te stellen was, was zadelpijn echt een probleem, maar ondanks alle ongemakken de rit toch uitgereden. Na twee dagen met meer dan 200 kilometer, ca, 2800 hoogte meters en 10.500 cal verder, weer naar Tuitjenhorn gereden.
 
Nu volgen weer een aantal weken van trainingen, waarna de eerst volgende echte uitdaging in het Stubaital Oostenrijk ligt, waar ik 2 augustus de Stubike marathon rijd, 75 Kilometer lang maar met 3700 hoogte meters.
 
Voor de gene die het nog niet op papier van me hebben gekregen, bijgaand het boekje van het Duchenne Parent Plan (http://www.biketeam-nhn.nl/content/24489/download/clnt/27165_2008387_Boekje_info[1].pdf). Hierin staat precies wat er met het sponsorgeld wat tijdens Duchenne Heroes wordt ingezameld gebeurd. (download het boekje (http://www.biketeam-nhn.nl/content/24489/download/clnt/27165_2008387_Boekje_info[1].pdf)).
 
Tot gauw,
 
Ferry

===========================
700 km ATB tocht, 7 dagen, 4 landen, 1 doel.
de strijd tegen tegen de ziekte van duchenne.
12 t/m 18 september 2010
===========================
Trainingsweekend Duchenne Heroes, Valkenburg Limburg Trainingsweekend Duchenne Heroes, Valkenburg Limburg