Huizen presentatie geheel vernieuwd

donderdag 9 december 2010 online

Vandaag op 9 december is er een belangrijke update doorgevoerd aan de presentatiekant van de Makelaar Wonen module. Zo is het zoeksysteem in de Sidebar vereenvoudigd en is de presentatie van de woningen verbeterd. Voor een goed werkende huizen presentatie dient u als Ziber Grafisch Partner grafische instellingen te maken voor uw klant die gebruik maakt van een Ziber site in combinatie met een Makelaar Wonen Module.

LiveStyles
Voor het instellen van de Makelaar Wonen module kunt u voor het eerst gebruik maken van de ‘nieuwe’ LiveStyles. Aan de hand van drie door u ingestelde huisstijl kleuren, zullen deze kleuren en afgeleide hiervan door de gehele module heen automatisch worden ingesteld. Wel zo gemakkelijk en snel.

Het instellen van de LiveStyle kleuren doet u vanuit het partner backoffice door naar de betreffende klant te gaan, die gebruik maakt van een Makelaar Wonen Module.

Voor meer informatie over het gebruik van LiveStyles kunt u vanaf kijken op wiki.designersmodule.nl.

Wat is er vernieuwd in de Makelaar Wonen Module:
1 De presentatie van de woningen op de website van uw klant. Afhankelijk van de door de u gemaakte instellingen in de design software staan er meer of minder woningen naast - en onder elkaar gepresenteerd. Daarbij past het systeem automatisch de grote van de foto’s aan.

2 Wanneer er van een woning meerdere foto’s beschikbaar zijn, kan een bezoeker door deze foto’s heen navigeren, zonder dat hij daarvoor specifiek naar het totaal overzicht van deze woning hoeft te gaan.

3 Huizen die door uw klant via de MediaPublisher worden toegevoegd en worden aangemerkt als ‘topwoning’ zullen in het overzicht als eerste worden getoond. Het image “tophuis” is een grafisch element geworden en is door u aan te passen.

4 Wanneer een bezoeker van de website een woning heeft geselecteerd en dus naar het totaal overzicht van deze woning toe gaat, worden er grotere foto’s getoond van de woning. Wanneer er op de foto geklikt wordt voor een vergroting, opent deze niet meer in een nieuw scherm, maar in een foto lightbox of een Fancybox. U stelt die in via de Design Software.

5 Binnen de nieuwe huizen presentatie zijn vanuit de website ook heading teksten meegenomen. Dit vergroot de vindbaarheid van de woningen bij zoekmachines zoals Google. Heading 1, heading 2 en heading 3 en de kleuren daarvan, dienen door u ingesteld te worden.

6 In de Sidebar kan er gekozen woorden voor een overzicht van koop – of huur woningen. De images koop en huur zijn grafisch elementen geworden en zijn door u als Ziber Grafisch Partner aan te passen.

7 Door middel van een slider kan de bezoeker van de website de hoogte van het koopbedrag bepalen. Het aantal woningen wordt hier direct op aangepast. Aanvullend zullen het aantal woonplaatsen hierop worden aangepast.

8 Wanneer de bezoeker van de website een woning heeft geselecteerd en dus naar het totaal overzicht van deze woning toe gaat, krijgt hij in de Sidebar de mogelijkheid om op deze woning te reageren, deze woning door te sturen naar een andere geïnteresseerde of de locatie te bepalen van de woning op Google Maps. De reactie mogelijkheden zullen niet meer openen in een pop-up scherm, maar in een light box met overlay.

9 Wanneer een bezoeker van de website gebruik maakt van het zoeksysteem in de Sidebar worden de resultaten sneller getoond, doordat alleen de content opnieuw inlaadt en niet meer de gehele website. 

wiki.designersmodule.nl
Meer informatie over de vernieuwingen in de Makelaar Wonen module en de bijbehorende instellingen in de Ziber Design Software, LiveStyles enz. zijn beschikbaar zijn in wiki.designersmodule.nl (http://wiki.designersmodule.nl).

www.mijndesigneridee.nl
Bovenstaande vernieuwingen zijn het begin van een reeks aan updates die in de komende tijd zullen volgen. Op www.mijndesigneridee.nl (http://www.mijndesigneridee.nl) kunt u ideeën en opmerkingen plaatsen m.b.t. de Makelaar Wonen Module en de Ziber Design Software . Doet u dit dan ook vooral. Uw input is voor ons van wezenlijk belang.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze nieuwsbrief of de vernieuwingen in de Makelaar Wonen module, kunt u contact opnemen met Ziber (support@ziber.nl (mailto:support@ziber.nl)).

Het Ziber team
Makelaar Wonen Module geheel vernieuwd Makelaar Wonen Module geheel vernieuwd