Fietshelmen van Volvo en VVN voor groep 3 van de Spinmolen.

26 fietshelmen uitgedeeld.

Door Volvo Cars Nederland en Veilig Verkeer Nederland is een gezamenlijke actie opgezet om de verkeersveiligheid onder schoolkinderen te vergroten.

Met de campagne “De scholen zijn weer begonnen” vraagt Veilig Verkeer Nederland aandacht voor de schoolgaande kinderen in het verkeer. Jaarlijks komen ongeveer 35 kinderen onder de 12 jaar om in het verkeer en er zijn bijna 700 kinderen die in het ziekenhuis moeten worden opgenomen. Door betere preventie kan veel van deze letsels worden voorkomen. Daarom vraagt Volvo met de introductie van de POCito kinderfietshelm aandacht voor het belang van het dragen van een fietshelm onder kinderen.

26 fietshelmen uitgedeeld.
Ton van Kuyk Volvo dealer in Purmerend en Waterland kreeg ook een partij fietshelmen om die uit te delen aan een groep van een basisschool. Woensdagmorgen werden 26 fietshelmen afgegeven door Rick Bakker en Dennis Verkade aan de leerlingen van groep 3 van de Spinmolen. Meteen werden de fietshelmen door de leerlingen opgezet zodat er een leuke groepsfoto van gemaakt kon worden met de nieuwe Volvo V60 achter hen. Directeur Jan Tol van de Spinmolen vond het een hele mooie geste “Met deze gladheid komen de fietshelmen proma van pas”. Alle 26 leerlingen kregen een fel oranje gekleurde fietshelm uitgereikt door Rick Bakker die elk een waarde hebben van € 99. door de fietshelmen te dragen wordt de veiligheid voor de kinderen aanzienlijk vergroot.