Woning uitgelicht! Een kans die u niet snel weer krijgt!

ingevoerd op 1-3-2011

Nieuw in de verkoop!
Voorpolderweg 14 - Dirkshorn
Messcherpe vraagprijs 449.000 euro

Met veel genoegen bieden wij te koop aan deze in 2008 nieuw gebouwde VRIJSTAANDE VILLA met grote GARAGE EN tuinhuis + veranda. De tot in perfectie verzorgde woning is gelegen aan de rand van het gezellige dorp Dirkshorn met een fraai panorama over een watersingel en uitgestrekte landerijen. Op een steenworp afstand zijn steden als Alkmaar en Schagen aanwezig. Niet voor niets is het genoeglijk wonen in de uitgestrekte gemeente Harenkarspel. De gemeente beschikt over een zeer hoog voorzieningenniveau, waaronder diverse scholen, winkels en sportfaciliteiten waaronder een nieuw aangelegde 18 holes golfbaan. Er zijn vele fiets-en wandelroute’s in de nabijheid aanwezig.

De fraaie architectuur waarbij landelijke sfeer en moderne stijl elkaar op fantastische wijze ontmoeten zal u aanspreken. Het object is schitterend afgewerkt en door de aanwezigheid van vele raampartijen is dit een heerlijk open en stijlvol woondomein met optimale lichtinval, waarin stijl, luxe en comfort centraal staan. Recent is de villa degelijk gebouwd en heeft een zeer luxueus afwerkingsniveau, waarbij hoogwaardige materialen zijn toegepast. De stijlvolle sfeer van het prachtige interieur is tevens doorgevoerd in de fraai aangelegde tuin rondom de woning.

Zodra u het perceel op rijdt, heeft u het gevoel dat u een andere wereld binnenstapt. Dit is werkelijk de perfecte locatie om na een dag hard werken en tot uzelf te komen. De woning is gelegen op een prachtig perceel van 456 m². De royale inhoud van het object (circa 600 m³) biedt plaats aan heerlijk lichte leefruimtes en ruim bemeten slaap-/werkkamers. Kom kijken en u zult zich hier thuis voelen!

Het object laat zich niet in enkele woorden beschrijven, dit is een pand dat u gezien moet hebben en wat daarna overtuigd! De bijzonder fraaie ligging midden in het dorp is uitermate gunstig. Een plek waar u kunt wegdromen van alle dagelijkse hectiek en alleen maar geniet!

Begane grond: entree, royale hal voorzien van plavuizenvloer, garderobe, fraaie, modern betegelde toiletruimte. De fraaie, heerlijk lichte woonkamer (circa 53 m²) met massief eiken vloerdelen, sfeervolle houtkachel en fraai gestucte wanden in lichte kleurstelling spreken aan. De pelzierige plafondhoogte geeft een ruimtelijk gevoel. De openslaande tuindeuren geven toegang tot het royale zonneterras en tuin welke bijzonder prettig is gesitueerd.

De open woonkeuken is voorzien van een modern keukenblok in u-vorm met fraai granieten aanrechtblad. De grote hoeveelheid werk- en bergruimte en aanwezigheid van kwalitatief hoogwaardige apparatuur maakt dit tot een prachtige ruimte. De keuken is voorzien van apparatuur als vaatwasser, 5-pits gaskookplaat, wasemkap en koelkast. Aangrenzend bevindt zich een praktische bijkeuken met buitendeur waar zich de wasmachine en droger bevindt. De geïsoleerde garage is voorzien van hardhouten deuren en is behalve als stalling voor de heilige koe uitstekend geschikt (te maken) als slaap-/werk-/kantoorruimte.

1e Verdieping: via de essenhouten open trap bereikt u de ruime en lichte verdieping waar zich in totaal een 3-tal zeer riante slaapkamers bevinden, waarvan de hoofdslaapkamer beschikt over een mooie grote vaste kastenwand. De bijzonder moderne, lichte badkamer is voorzien van vloerverwarming, ligbad, separate inloopdouche, 2e toilet en een fraai wastafelmeubel. De gehele verdieping is voorzien van fraaie stoffering: een lust voor het oog.

2e Verdieping: via vlizotrap bereikbare royale bergzolder.

De prettig rondom de woning gesitueerde tuin is voorzien van hoogwaardige bestrating, fraai zonneterras, mooie beplanting, tuinhuis en veranda. Een heerlijke plek om te vertoeven.

Bijzonderheden:

Hoogstaand afwerkingsniveau
Uitstekende ligging met vrij uitzicht
Royale garage ( kantoor-/slaapkamer) voorzien van hardhouten deuren
Volop parkeren op eigen terrein
Degelijke bouwwijze met gebruik van hoogwaardige materialen
Royale, luxueus uitgevoerde keuken voorzien va hoogwaardige apparatuur
Royale, lichte woonkamer met houten vloer en houtkachel
Zeer royale slaap-/werkkamers
Gehele woning voorzien van fraaie wand- en vloerafwerking
Volledig geïsoleerd
Lage stookkosten door hoogwaardige technologie
Vloerverwarming in badkamer, hal, toilet, bijkeuken en keuken
Prachtige tuin rondom de woning
Gehele woning voorzien van zeer luxueuze stoffering
Zeer gunstige prijs-/kwaliteitverhouding

LET OP:
Heeft u interesse in deze woning en dient uw eigen woning nog verkocht te worden: wij zijn u graag van dienst door uw woning in te ruilen. Geen zorgen over de verkoop!

Algemene informatie over Dirkshorn.

Dirkshorn is een dorp in de gemeente Harenkarspel, in de provincie Noord-Holland. Het dorp kende in 2005 ongeveer 1597 inwoners. Het dorp is landelijk bekend van de commune Het Bedoeninkje, die er tussen oktober 1974 en juli 1976 gevestigd was.
Dirkshorn is als een kleine woongemeenschap ontstaan. Het maakt van oudsher al uit van het gebied dat uiteindelijk de benaming Haringkarspel met zich meekreeg. De plaatsnaam betekend, de hoek (horn) van ene Dirk. Deze Dirk zou mogelijk Dirk I (939-988) kunnen zijn. Deze graaf verkreeg diverse landerijen die in het bezit waren geweest van Graaf Gerolf samen met de kerk van Egmond. Het plaatsje groeit echt tot een dorp uit nadat Harenkarspel een heerlijkheid werd waarvan Dirkshorn deel uitmaakte. Oude spellingen voor de plaats plaats zijn Dirxhorn, Dierickshorn en Dirckshorn
Rondom Dirkshorn waren veel meertjes gelegen. De meeste van deze meertjes zijn uiteindelijk drooggelegd. Zo werden de Schagerwaard is drooggelegd in 1621, De Voorpolder en de Koetenmeer (Koetenburgpolder) in 1631 en het Woudmeer in 1635.
De eerste Gereformeerde kerk stond op het oosteinde van het dorp en is van 1659 met een klok uit 1608. Dit kerkje brandde af in 1868 en stond op de plaats waar nu het oude raadhuis staat uit 1870. De tweede kerk nu achter het raadhuis is van 1868. Het orgel is ook uit die tijd met een preekstoel uit 1660 van de eerste kerk. De tekstborden uit 1663 zijn van schoolmeester en fijnschilder Gerrit Sydwindt uit Warmenhuizen. De predikant woonde eerst in Kerkbuurt maar later in Dirkshorn. De Nieuw Afgescheide Hervormde kerk op het westeinde van het dorp is uit 1920. De katholieken van Dirkshorn liepen via een voetpad (het Postepad) door de landerijen naar Kerkbuurt waar hun kerk stond. Een watermolen stond op de grens Dirkshorn-Stroet.
Ook zijn er een aantal oude boerderijen. Op het bedrijventerrein van Dirkshorn zijn een ambachtelijke koffiebranderij en een galerie gevestigd.

Splinternieuw, villa, golfbaan, woning op toplocatie, water, landelijk, sfeervol, alkmaar, schagen, harenkarspel, theo kruijer, geweldig.

Warmenhuizen is een dorp in de gemeente Harenkarspel, in de provincie Noord-Holland. Het is van oorsprong een echt agrarisch dorp, na 1970 kwam er veel nieuwbouw waar vooral forensen wonen. Warmenhuizen was tot 1990 een zelfstandige gemeente. Het dorp kende in 2005 ongeveer 5608 inwoners. De regionale bijnaam van de plaats is Warmetuut. In het West-Friese dialect spreekt men van Warmehui’ze en Wermehúze.
Geschiedenis
Warmenhuizen zou in 745 gesticht zijn door Radboud II met de aanleg van de eerste terpen in het gebied. De naam van Warmenhuizen verwijst echter naar een huizengroep van ene ’Warmer’ of ’Wermer’. Of dit de hoofduitvoerder van de aanleg van de terpen is geweest of dat het de bezitter van het grondgebied was bij de stichting van het dorp is niet bekend. Het is wel bekend dat het grondgebied op een bepaald onder de Graven van Holland vielen. Dit tot zeker 1254. Samen met de plaats Harenkarspel, het tegenwoordige Kerkbuurt komt het dorp in 1256 in het bezit van de Heren van Egmont.
De laatste graaf van dit huis die het dorp in bezit had was Lamoraal van Egmont. Zijn weduwe Sabina van Beieren-Sponheim kreeg het gebied waarin het dorp ligt uiteindelijk in 1576 in haar bezit doordat de Graaf in 1568 werd onthoofd. Haar zoon Filips erfde het gebied maar nadat deze de zijde van de Spanjaarden tijdens de Tachtigjarige Oorlog koos verloor hij al zijn goederen, waaronder het het gebied waarin Warmenhuizen was gelegen. In 1590, na het overlijden van Filips] kreeg een familielid, Lamoraal van Egmont II de goederen in 1593 terug maar wel met de voorwaarde dat hij zich in Frankrijk vestigde. Deze kon echter het gebied niet lang behouden omdat hij in ernstige geldproblemen zat. Zijn goederen werden verkocht aan de Staten van Holland en West-Friesland en die verkoopt in 1607, de dan ’Hoge Heerlijkheid Warmenhuizen, Schoorldam en Krabbendam’ voor 10.050.- gulden aan de heren Gybels en Van der Elburch.
Bouwwerken
De basis voor de (Hervormde) Oude Ursulakerk in Warmenhuizen werd gelegd in de 13e eeuw. Dit is goed te zien aan de westgevel, omdat die opgetrokken is uit zogeheten kloostermoppen. Tegen deze westmuur is de huidige toren gebouwd, waarschijnlijk gedateerd uit de 14e eeuw. In de loop der eeuwen zijn zowel het schip in 1500 als de toren diverse malen uitgebreid. De klok in de toren is afkomstig uit de in 1779 toren van Schoorl. In de kerk worden naast kerkdiensten ook exposities en concerten gehouden.
Ook heeft Warmenhuizen een rooms-katholiek kerk, de Ursulakerk die in 1872 gebouwd werd in neoromaanse stijl door architect Theo Asseler.
Verder kent het dorp nog een oude herberg, de Moriaan, met een eerste vermelding in 1572. Het is thans een restaurant.
In het buitengebied van Warmerhuizen, nabij de buurtschap Huiskebuurt staat er aan de Molenweg, een poldermolen. Deze molen met een eikenhouten achtkant heet De Grebmolen en dateert van 1875.
Sport
Het dorp is regionaal en landelijk bekend vanwege de vele sporters. Onder anderen Steven Rooks, winnaar van de bolletjestrui in de Tour de France van 1988, woonde destijds in Warmenhuizen.
Carnaval
Door de geografische ligging wordt carnaval hier in mindere mate gevierd dan in zuidelijker gelegen provincies. Desondanks heeft Warmenhuizen toch een andere naam in de carnavalstijd, namelijk de Bessenburcht. Alle carnavalsactiviteiten staan onder de leiding van de groep De Bessenpappers.
Kermis
Wamenhuizen staat regionaal bekend om haar druk bezochte kermis, waar bijna alle inwoners drie dagen feestvieren onder het genot van een aantal biertjes
Bekende mensen uit Warmenhuizen
* Pieter Jacob Albrecht Adriani, (1879-1974), belastingrechtdeskundige en hoogleraar fiscaal recht
* Sjouke Westra (1907–1993), schaatser en winnaar van de 6e Elfstedentocht in 1940.
* Joop Klant (1915-1994), prozaschrijver en econoom
* Guus Sötemann (1920-2002), neerlandicus en hoogleraar
* Klaas Boot (1927–2003), turner en sportverslaggever
* Matthé Pronk (1974), wielrenner
* Maarten van der Weijden (1981), zwemmer
* Jos Pronk (1983), wielrenner
HARENKARSPEL

Harenkarspel ligt ten oosten van de Westfriesedijk en het Noordhollands kanaal en ten westen van de spoorlijn Alkmaar-Schagen, 11 km ten noorden van Alkmaar en 9 km ten zuiden van Schagen.
Het strand, de duinen en het recreatiegebied “Geestmerambacht” is goed te bereiken met de fiets.
Harenkarspel is een typische plattelandsgemeente. De gemeente bestaat uit 14 kernen. De grotere kernen zijn:
- Dirkshorn
- Sint Maarten
- Tuitjenhorn
- Waarland
- Warmenhuizen

De kleinere kernen zijn:
- Eenigenburg
- Groenveld
- Kalverdijk
- Krabbendam
- Kerkbuurt
- ’t Rijpje
- Schoorldam
- Stroet
- Valkenoog.

De gemeente Harenkarspel bestrijkt een oppervlakte van bijna 5.500 hectare en telt bijna 16.000 inwoners.
voorpolderweg, dirkshorn, vrijstaand,woonhuis,garage,grote kavel voorpolderweg, dirkshorn, vrijstaand,woonhuis,garage,grote kavel
voorpolderweg,harenkarspel,vrijstaand,woonhuis,garage,grote kavel,dirkshorn voorpolderweg,harenkarspel,vrijstaand,woonhuis,garage,grote kavel,dirkshorn