De hoge berg! (column van Ambro op Afrit71.nl)

ingevoerd op 4-3-2011

Een onneembare berg


Afgelopen zondag was het tijd voor een bezoek aan mijn moeder. Ikzelf deed dat met een omweg, eerst moesten er nog veel ballen geslagen worden op de golfbaan. Mijn meiden gingen op de fiets!

Nu is 7 kilometer fietsen best ver als je 5 jaar bent en op een beachcruiser met 20” kleine wieltjes rijdt. Als er dan ook nog eens een stevige koude oosten wind blijkt te staan en dat nu juist de richting is die je op moet wordt het echt lastig. Maar niet gehinderd door enige tegenzin gingen ze op pad. De jongste telg, Lianne, dik ingepakt bij moeder achterop en zoals gezegd Sofie zelf op de fiets.
Dapper trapt zij de kilometers weg en zonder enig spoor van vermoeidheid wordt Burgerbrug gepasseerd. En dan komt het, in de verte doemt hij op. De berg!

Berg is wellicht wat overdreven, maar vanuit het oogpunt van Sofie is deWestfriesedijk echt wel hoog.
Vooraf had ze al haar angst voor de “berg” uitgesproken. “Ik denk niet dat ik daar naar boven kan fietsen hoor!” Geeft niets meis, gewoon proberen en als het niet lukt ga je lopen. En dat gebeurde ook, door de iets te zware versnelling gecombineerd met de stevige tegenwind is het een onneembare berg gebleken.

Voldaan kwamen ze dan toch aan bij oma in Tuitjenhorn, waar uiteraard iets lekkers als beloning wachtte. Stiekem denk ik op zo’n moment dat ze het fietsvirus van haar ouders heeft overgenomen.
Streetdance en gymen vindt ze echter ook prachtig, een definitieve keuze zal dus nog wel op zich laten wachten. Dat is maar goed ook, eerst mag ze nog heel lang mijn kleine meid blijven!

En terug mag ze natuurlijk lekker met de auto mee. Ondertussen heeft Oscar Freire toch zijn eerste sprintje gewonnen, lijkt Theo Bos klaar voor de wereld top en is bekent geworden dat Robert Geesink de Tour gaat winnen. Zal hij toen hij 5 jaar was ook….