Ruime overwinning voor De Nijs/Dinto H1

bron: Schager Courant

WARMENHUIZEN – Door een ruime overwinning op Pegasus liggen de volleyballers van De Nijs/Dinto nog altijd op koers voor het kampioenschap van de tweede divisie. De ploeg van Geco Verblaauw was oppermachtig en versloeg de Nijmeegse opponent met klinkende cijfers: 4-0.

“We speelden heel goed”, vond Verblaauw. “Het was een collectieve prestatie. Iedereen was gemotiveerd om alle sets binnen te halen. De tegenstander was maar matig, maar het kan natuurlijk ook zo zijn doordat we het met gedegen spel hebben afgedwongen. Olaf Buter speelde een prima tempo en plaatste onze aanvallers regelmatig één op één met de blokkering.” Neal Blom zette de thuisploeg met een machtige sprongserviceserie direct op een grote voorsprong: 7-1. De passing van Joost van den Berg en Erik Mulder was spatzuiver. Olaf Buter bediende Charles Bos continu op tempo achterover. Pegasus probeerde het snelle spel van Dinto te ontregelen met risicovolle opslagen. Het leidde tot veel onnodige fouten. Een sprongservicereeks van Rick van Broekhoven liet de bezoekers kansloos: 25-14. De tweede set begon wat stroperig. Pas bij een fraai kill-block van Jurgen van Baar gevolgd door enkele directe punten met zijn sprongfloater kon Dinto een ruime marge op de borden zetten. Erik Mulder steekt de laatste tijd in grootse vorm en met katachtige reacties verdedigde de libero snoeiharde smashes. In de rally was Dinto met snel combinatiespel oppermachtig. Na de 25-17 setwinst bracht Verblaauw Erik Slagter in het centrum. Op alle fronten was de Warmenhuizer koploper de bovenliggende partij. Charles Bos was een plaag voor de defensie van Pegasus en genoot zichtbaar van zijn optreden. “Ik speelde eindelijk weer eens een hele wedstrijd en ik heb bijna honderd procent gescoord. Ik kreeg als driemeteraanvaller alleen twee voetfouten tegen. Olaf Buter speelde me fantastisch aan”, vertelde de Schager diagonaalspeler. Dinto won ook derde set ruim met 25-14 en volgens Verblaauw was het nu de kunst om ook het bonuspunt van de vierde set binnen te halen. “De ploeg bleef geconcentreerd en het lukte goed om de sfeer erin te houden. Doordat de dameswedstrijd niet doorging speelden we als enige ploeg in de hal. Normaal is er heel veel reuring, maar nu moesten we zelf daarvoor zorgen.” Dinto was ook de vierde set veel beter dan de Gelderse opponent. Met een fraaie molenwiekaanval gevolgd door een strakke floateropslagserie pakte Charles Bos een 9-4 voorsprong. Joost van den Berg was met keiharde sprongservices naar de lijnen een plaaggeest voor de passing van Pegasus. Hij besloot met een ace de wedstrijd in stijl: 25-14.  Verblaauw keek al weer snel vooruit naar de volgende wedstrijden. “We spelen de komende drie keer uit. De eerste twee wedstrijden tegen SSS en Arvevo zullen bepalend zijn. Ik verwacht dat Huizen en Sovoco weinig punten zullen verspelen, dus eigenlijk moeten we deze potten ruim winnen.”

Beginopstelling De Nijs/Dinto: Olaf Buter; Jurgen van Baar; Neal Blom; Charles Bos; Joost van den Berg; Rick van Broekhoven; libero Erik Mulder.