Kijk in de Wijk - Muziek in de Wijk

ingevoerd op 19-4-2011

Kijk in de Wijk

Het jeugd en jongerenwerk in Schagen van Kern8 organiseert, een wijkdag en een intergenerationeel muziekproject op de basisscholen, en in de wijk Waldervaart.

“Kijk in de wijk”is een project dat gericht is op de sociale samenhang binnen de wijk Waldervaart. “Kijk in de wijk”bestaat uit twee, in principe opzichzelfstaande projecten. Allereerst is er het intergenerationele muziekproject “Muziek in de wijk” daarnaast is er nog een wijkdag. Tijdens deze wijkdag zullen naast tal van verschillende activiteiten ook de slotuitvoering plaatsvinden van het project “Muziek in de Wijk”.
Hiervan wordt u op de hoogte gehouden, via de school en in de weekbladen.


Muziek in de Wijk
Basisschoolleerlingen in samenwerking met oudere buurtbewoners
 
Muziek als bindmiddel tussen diverse leeftijden en culturen. Leerlingen en ouderen worden door middel van het schrijven en uitvoeren van een wijklied met elkaar in contact gebracht. Deze samenwerking zal onderling begrip bevorderen en het welzijn in de buurt verhogen.
Kern8 geeft twee workshops, elke workshop duurt twee uur. De eerste workshop leren zij het schrijven van liedjes en teksten en maken de leerlingen een aparte liedtekst over de wijk. Hierbij schrijven de leerlingen een tekst over hoe zij hun wijk zien.

Aan de hand van wat de deelnemende muziekanten kunnen spelen, maakt Kern8 een eerste schets voor het liedje. Tijdens de tweede workshop gaan we het lied oefenen en nemen we de achtergrond zang op.

Ook de wijkbewoners krijgen de workshop liedtekst schrijven. De teksten van de leerlingen en de wijkbewoners worden door de muziekkant samengevoegd tot een lied.

Daarnaast wordt er met muziekkanten uit de wijk Waldervaart, eventueel leerlingen, muziek gecomponeerd en gearrangeerd. Beide worden samengevoegd en uiteindelijk gaan zij samen het lied live uitvoeren tijdens de wijkdag op 18 juni.

Tevens wordt het lied opgenomen op cd en er wordt een videoclip gemaakt over de kijk op de wijk van de leerlingen en ouderen.
Voor de wijkdag op zaterdag 18 juni zijn wij nog opzoek naar enthousiaste vrijwilligers. Bent u geïnteresseerd stuur dan een e-mail naar het onderstaande e-mailadres. 

Vindt u het als ouder ook leuk om deel uit te maken van dit project? Geef u dan voor 2 mei op en door een e-mail te sturen naar: esther.van.eijk@kern8.nl .