Schoolvoetbaltoernooi

Tweede plaats voor de Vogelweid!!

Op 2 en 3 mei vond schoolvoetbaltoernooi plaats. Het speelde zich af op de velden van VV Schagen.
Vanuit Vogelweid was er één meisjesteam, dat getraind had onder de bezielende leiding van Ingrid (moeder van Lobke). Het was een zeer gemotiveerd team samengesteld uit meiden van groep 7 en 8.

Op maandag 3 mei waren de voorrondes. Er waren 15 meisjes teams uit Schagen en omgeving, 3 poules van 4 en een poule van 3 teams. Vogelweid was geplaatst in de poule van drie samen met de Regenboog en Keerkring.
De eerste wedstrijd was tegen de Regenboog. De zon scheen, maar er was een forse zijwind, waar beide teams de voor- en nadelen van ondervonden. De Vogelweid ging meteen fanatiek van start met Danique op doel, niet bang voor de tegenstander. In de aanval gingen Sharon, uiteindelijk onze topscoorder, en Lot, het middenveld werd afwisselend gevormd door Floor, Lobke, Nina en Emese. Op het veld bleken we gewoon superieur. Als eerste scoorde Sharon, daarna werd het 1-1. De spanning was te snijden bij aanwezige leerkrachten en ouders. Gelukkig scoorde Floor en daarna Sharon voor de 2de keer. De eindstand werd uiteindelijk 3-1!
In deze poule al genoeg om door te gaan naar de volgende ronde. Dit hadden we niet moeten zeggen, want hierdoor en door de steeds harder waaiende wind zakte de fysieke en mentale conditie van het team. De volgende wedstrijd tegen de Keerkring werd dan ook verloren, hier maken we verder geen woorden meer aan vuil. Ondanks alle inspanningen van coach Ingrid en assistent-coach Sam was er geen eer aan te behalen. Bij nader inzien werkte deze mentaliteit in ons voordeel, hierdoor kwamen we de volgende dag in de juiste poule terecht.

Dinsdag was het dan de tweede dag. Deze keer in een poule met de Julianaschool, Torenven en de Theresiaschool. Sam was gepromoveerd tot coach en het team had er weer zin in. De wind was gelukkig gaan liggen, dus stemming en omstandigheden waren uiterst gunstig. Met uitzondering van Nina waren alle speelsters aanwezig en fit voor deze nieuwe ronde.
In de eerste wedstrijd tegen de Julianaschool werden de sterren van de hemel gespeeld. Na doelpunten van Sharon en Floor verlieten we het veld met een score van 3-0. Ook de schare trouwe supporters was weer aanwezig.
De tweede wedstrijd was tegen de Torenven. Hier waren vooral Kiek, Britt en Ilona in de achterhoede en Willemijn op doel van onschatbare waarde, er kwam geen tegendoelpunt door. Laura was multi-inzetbaar in voor- en achterhoede. Ook hier waren we tevreden met een eindstand van 1-0.
De laatste wedstrijd was tegen Theresia 2. Ook hier lieten de sterspelers zich naar een overwinning toejuichen. Het prachtige doelpunt kwam van de schoen van Lobke. En ook hier gingen we met een 1-0 overwinning naar de kleedkamer. Finale plaats!! De volgende wedstrijd ging om de eerste of tweede plaats en onze tegenstander was ook al bekend: het team van de Aloysius!
Getrakteerd op ijsjes en een broodje en een rust van anderhalf uur waren onze speelsters klaar voor deze titanenstrijd! Het team van de Aloysius werd gecoacht door Gerard, de voetbalcoach van Lobke, Lot en Britt. We wilden laten zien wat we waard waren in deze wedstrijd, want Gerard had Romy, een teamgenoot van deze meiden, en dat is een goede spits en nog wat andere voetbaltoppers uit de regio, en ook nog een echte handbalkeepster!
Toch een beetje zenuwachtig begonnen we aan deze finalewedstrijd. Sam had in de kleedkamer de tactiek besproken. Danique kreeg de opdracht om deze spits Romy kostte wat het kost te verdedigen. En dat deed ze met verve! Zelfs zo goed dat de coach van de tegenpartij wanhopig naar zijn hoofd greep. Deze Romy kreeg geen enkele kans. Onder het toeziend oog van meester René en de andere fanatieke supporters bleef het tot ver in de tweede helft 0-0. Helaas door wat misverstanden in de achterhoede, de bal die in de buik van de voortreffelijke keeper Willemijn terecht kwam en geluk bij de tegenstanders raakte deze bal in het doel. Even later klonk het eindsignaal, en was de eindstand 0-1.
Onder luid gejuich verlieten onze sterspeelsters het strijdtoneel nadat de tegenstander gefeliciteerd was met de overwinning.

Meiden, jullie hebben vreselijk jullie best gedaan en al deze inzet werd beloond met een tweede plek voor de Vogelweid. In een lange geschiedenis zijn jullie, als het goed is, de derde die de finale gehaald hebben en dat is een prestatie om trots op te zijn!! Gefeliciteerd!!

De trotse ouders