Gezamelijk raadsvergadering HSZ

ingevoerd op 8-7-2011

De raden van Harenkarspel, Schagen en Zijpe waren 7 juli 2011 bij  elkaar om het plan van aanpak voor de komende gemeentelijke fusie  goed te keuren.
 
Het is ongelofelijk knap dat in ruim 1 maand tijd een dergelijk stuk is  geproduceerd, dat draagvlak heeft verkregen in alle geledingen en  daarmee bedoel ik alle betrokken amb-tenaren, colleges, management  teams en de raad- en commissieleden van de drie ge-meenten.
De gezamenlijke raad was een buitengewoon goed verlopen vergadering,  in een goede sfeer en respect voor ieder zijn opmerkingen.
De gezamenlijke VVD-fracties hadden een amendement ingediend die  niet door de ande-re partijen werd overgenomen en als je dan weet hoe  de hazen lopen hebben we het amendement omgebogen tot een motie  en de stuurgroep verzocht deze motie over te nemen. De stuurgroep  heeft, bij monde van burgemeester Marjan Dekker (Zijpe), toegezegd  deze motie uit te laten werken door de werkgroepen die nu aan het werk moeten.

Als we kijken naar de planning dan staat er veel te gebeuren de  komende tijd. De plan-ning vindt u elders op onze site.
Een van de eerste onderwerpen die uitgewerkt moet worden is de naam  die de nieuwe gemeente zal krijgen. Duurzaam Schagen ging tijdens de  vergadering voor en prijsvraag maar wij vinden dat we dat over moeten  laten aan de werkgroep. Het is heel goed moge-lijk om suggesties te  doen en wij willen u dan ook van harte uitnodigen om ons uw mening  of suggestie te laten horen zodat wij dat in de werkgroep kunnen  inbrengen.

Voorts willen wij u als bezoeker van onze website oproepen om vooral  uw idee-en/suggesties/wensen kenbaar te maken wat naar uw mening  belangrijk is voor de nieu-we gemeente.

Hierna laten wij nog onze motie en amendement zien.

Motie:
Er dient een gedragen visie te zijn ontwikkeld voor de nieuwe gemeente  HSZ waarin ten minste de volgende onderwerpen centraal staan:
- Het waarborgen van de plattelandscultuur
- Korte lijnen tussen burgers en gemeente
- Een goede balans tussen woonkernen en het buitengebied waarbij de  bestaande specifieke dorpskenmerken en dorpssferen” onaangetast  blijven.
- Ontwikkelingsmogelijkheden voor de agrarische sector, de recreatieve-  en toeristische sector alsmede het overige bedrijfsleven
- Behoud van landschappelijke waarden.

Amendement:
De dienstverlening aan de burger functioneert op een goed niveau,  zonder problemen, en waar mogelijk op een hoger niveau.

We zullen u rond september weer verder informeren over de voortgang.

Namens:
de VVD-fractie afd. Schagen
Dhr. A.S. Groot
Fractievoorzitter