Nieuwe release producten/shop module voor Ziber Standaardsite

12 juli 2011 nieuwe release, Design Software versie 2.4

Ziber Standaardsite is een helder een eenvoudig website product van Ziber. En dat merkt u in deze nieuwe release van de producten/shop module. Na het verbeterde onderhoud in de MediaPublisher en de introductie van de nieuwe Tegel pagina is nu de Producten lijst compleet vernieuwd. U kunt in de Design software snel en makkelijk uit een drietal templates kiezen voor de producten-lijst weergave. Een dunne lijst weergave, een dikke lijstweergave en een rechtopstaande lijstweergave. Na het kiezen van de indeling kunt u eenvoudig de kleuren, Headings en afbeeldingen van alle lagen instellen. Met nieuwe sociale media functies, uitgebreide filter opties, flexibele Sidebar instellingen, breadcrumb navigatie en vooral een heel plezierige manier van werken.

Lijst instellingen
In deze release van de producten module kunt u in de Design Software van Standaardsite kiezen uit drie templates om de producten lijst weer te geven. U kiest het template, en het werkt direct, online! Helder en simpel. Voor volledige flexibiliteit qua indeling kunt u kiezen voor het product Ziber Sitehand.

Werken in lagen
Nieuw in de Ziber Design software en voor het eerst geïntroduceerd in deze release van de producten module is het werken met lagen. Net als in Photoshop kunt u voor het opmaken van de producten lijst werken in lagen. Nadat u een van de drie templates heeft gekozen, kunt u vervolgens op de laag klikken en de instellingen (kleur, heading en afbeeldingen) wijzigen. Wilt u meer mogelijkheden voor uw klant door ook lagen te verplaatsen, te wissen en toe te voegen? Kijk dan naar het product Ziber Sitehand.

Sociale media
In alle producten-lijst indelingen die u kunt activeren via de templates zitten sociale media functies. Zoals; facebook (een doorplaatsing van het gehele product!), twitter, linkedin en het nieuwe +1 van Google. Voor al deze knoppen wordt standaard een afbeelding geactiveerd, die u vervolgens kunt aanpassen met een maatwerk afbeelding. Klik daarvoor op de laag en wijzig de desbetreffende afbeelding. Er zullen in een volgende release weer nieuwe lagen worden geïntroduceerd, die geactiveerd kunnen worden door het template opnieuw te kiezen.

Vaste indelingen
In tegenstelling tot Ziber Sitehand staat Standaardsite voor helder & simpel. En dat merkt u in deze nieuwe release van de producten module. U kunt namelijk uit een aantal vaste indelingen kiezen voor hoe een product getoond wordt in lijst vorm. Aan de indeling kunt u verder geen maatwerk wijzigingen doorvoeren. Dat beperkt de keuzes voor uw klant, en daardoor kunt u sneller een Standaardsite voor uw klant creëren.

SideBar configureren
Nieuw in deze release van de producten module zijn de instellingen die u kunt maken in de Sidebar die naast de producten-lijst wordt getoond. U kunt op dit moment kiezen voor het activeren van “Filters”, “Categorieën” en “Top producten”. Ook de volgorde van deze elementen kunt u zelf wijzigen door de laag aan te klikken en te verslepen. Voor de producten-lijst kunt u dus een Sidebar samenstellen die alleen bij de producten-lijst wordt gebruikt.

Filtering in Sidebar
Wanneer uw klant in de MediaPublisher de producten heeft ingevoerd en gebruik maakt van Varianten (zoals maat, kleur, verpakt per, gewicht,.. etc) en/of Specificaties (bijvoorbeeld; HDMI ingang, VGA ingang,… etc), komen deze varianten automatisch in beeld op de website als zoekfilter. Een bezoeker kan op een filter klikken en alle producten die aan de filters voldoen blijven in beeld. Kortom, het wordt een stuk leuker om als bezoeker te zoeken in de producten op een Ziber website. U kunt de filter optie in de Design Software aan of uit zetten in de Sidebar.

Categorieën in SideBar
Uw klant kan de producten indelen in hoofd- en subcategorieën. Bij iedere hoofd- en subcategorie kan uw klant in de MediaPublisher ook een afbeelding toevoegen. Vanaf nu komt deze afbeelding terug in de Sidebar, wanneer u de categorieën activeert in de Sidebar.

BreadCrumb navigatie
Een wens die alle geruime tijd op Mijnziberidee.nl stond vermeld was de Breadcrumb navigatie. Oftewel, een duidelijk beeld waar de bezoeker zich op dit moment bevindt. Dat is nu het geval. Wanneer een bezoeker van de website op een categorie klikt, komt deze in de lijst van producten en ziet boven in beeld in welke categorie de bezoeker zich bevindt.

Snelheid
De snelheid van de producten module en het filter systeem zijn geoptimaliseerd voor snelheid. Zo introduceren we bij Ziber voor het eerst een nieuwe caching-methode die gebruik maakt van een aantal nieuwe servers. Hier door wordt het voor de bezoeker prettig om lekker te zoeken in alle producten op de Ziber website.

MijnZiberIdee.nl
Veel van de vernieuwingen die in deze release van de producten module zijn doorgevoerd zijn een direct gevolg van de ideeën die door klanten zijn geplaatst op www.mijnziberidee.nl. Alle klanten die een idee hebben geplaatst wat is gerealiseerd zullen automatisch van ons een bericht ontvangen dat de vernieuwing is doorgevoerd.

Online uitleg? Morgen een WEBINAR!
Wilt u snel op de hoogte zijn van deze vernieuwingen? Log dan woensdag ochtend 12 juni 2011 bij ons in voor een gratis Webinar . En Sander Visser zal u een live demo geven van deze nieuwe release (voor de Ziber Sitehand)!

Klik hier om u aan te melden voor het Webinar:
https://www1.gotomeeting.com/register/849202184 (https://www1.gotomeeting.com/register/849202184)

Update de website van uw klant uiterlijk voor 28 juli 2011
Stel nu de nieuwe producten lijst voor uw klant in, neem contact op met uw klant, en plaats de update online. Na 28 juli 2011 zullen wij automatisch voor alle klanten met een producten-module de nieuwe release activeren (en de oude producten lijst verwijderen)!

Ziber, maakt het makkelijk.


Het Ziber Team
Voorbeeld van producten lijst in Ziber Design Software v2.4 Voorbeeld van producten lijst in Ziber Design Software v2.4
Snel verschillende template kiezen in producten module van Standaardsite Snel verschillende template kiezen in producten module van Standaardsite
Filtering en categorien presentatie op de Ziber Standaardsite Filtering en categorien presentatie op de Ziber Standaardsite
Sociale media integratie in de producten lijst in deze nieuwe release Sociale media integratie in de producten lijst in deze nieuwe release