Nieuwe release producten/shop module voor Ziber Sitehand

12 juli 2011 nieuwe release, Design Software versie 2.4

Ziber Sitehand is het Design product van Ziber. Dat betekent vrijheid en flexibiliteit. En dat merkt u in deze nieuwe release van de producten/shop module. Na het verbeterde onderhoud in de MediaPublisher en de introductie van de nieuwe Tegel pagina is nu de Producten lijst compleet vernieuwd. Door het werken met lagen is de nieuwe Producten lijst snel en eenvoudig te creëren. Met nieuwe sociale media functies, uitgebreide filter opties, flexibele Sidebar instellingen, breadcrumb navigatie en vooral een heel plezierige manier van werken. Voor u als vormgever!

Lijst instellingen
In deze release van de producten module kunt u in de Design Software van Sitehand volledig flexibel de indeling bepalen van de lijst. Dat wil zeggen u kunt bepalen hoeveel product tegels naast elkaar moeten staan in het section gedeelte. U kunt de hoogte van de tegel instellen, de marge tussen tegels, de achtergrond kleur, dekking, of zelfs een achtergrond afbeelding instellen. U stelt het in, en het werkt direct, online! Flexibiliteit en Design. Dat is waar het bij Sitehand om draait.

Werken in lagen
Nieuw in de Ziber Design software en voor het eerst geïntroduceerd in deze release van de producten module is het werken met lagen. Net als in Photoshop kunt u voor het opmaken van de producten lijst werken in lagen. U kunt lagen toevoegen, instellen, sorteren en verwijderen. Iedere laag is een functie, tekst, foto die met een product te maken heeft. U voegt een laag toe, en het werkt gelijk op de website van uw klant! Vervolgens klikt u op de laag, sleept de laag naar de juiste positie, stelt eventueel kleur en of afbeelding maatwerk in. Kortom; leuk om in te werken, flexibel en een hoge mate van Design.

Functies die werken!
Doordat u door middel van lagen de producten lijst vrij kunt opmaken bepaalt u zelf welke functies u activeert in de producten lijst. Zo beschikt u in deze release over lagen waar u een achtergrond afbeelding in de lijst-tegel kunt verwerken. Ook kunt u sociale media functies toevoegen per product, zoals; facebook (een doorplaatsing van het gehele product!), twitter, linkedin en het nieuwe +1 van Google. Voeg de laag toe, stel hem in met bijvoorbeeld een maatwerk afbeelding, geef de laag een positie en klaar! Er zullen in een volgende release weer nieuwe lagen worden geïntroduceerd, die net zo makkelijk te activeren zijn.

Slepen en instellen
In tegenstelling tot Standaardsite staat Ziber Sitehand voor vrijheid en flexibiliteit. En dat merkt u in deze nieuwe release van de producten module. U kunt iedere laag die u heeft geactiveerd namelijk in afmeting aanpassen door deze gewoon “kleiner te slepen” in het voorbeeld. U kunt iedere laag qua positie aanpassen door deze aan te klikken, te verslepen en los te laten. Wel zo makkelijk en leuk om meer te werken.

SideBar configureren
Nieuw in deze release van de producten module zijn de instellingen die u kunt maken in de SideBar die naast de producten-lijst wordt getoond. U kunt op dit moment kiezen voor het activeren van “Filters”, “Categorieën” en “Top producten”. Ook de volgorde van deze elementen kunt u zelf wijzigen door de laag aan te klikken en te verslepen. Voor de producten-lijst kunt u dus een SideBar samenstellen die alleen bij de producten-lijst wordt gebruikt.

Filtering in SideBar
Wanneer uw klant in de MediaPublisher de producten heeft ingevoerd en gebruik maakt van Varianten (zoals maat, kleur, verpakt per, gewicht,.. etc) en/of Specificaties (bijvoorbeeld; HDMI ingang, VGA ingang,… etc), komen deze varianten automatisch in beeld op de website als zoekfilter. Een bezoeker kan op een filter klikken en alle producten die aan de filters voldoen blijven in beeld. Kortom, het wordt een stuk leuker om als bezoeker te zoeken in de producten op een Ziber website. U kunt de filter optie in de Design Software aan of uit zetten in de Sidebar.
 
Categorieën in SideBar
Uw klant kan de producten indelen in hoofd- en subcategorieën. Bij iedere hoofd- en subcategorie kan uw klant in de MediaPublisher ook een afbeelding toevoegen. Vanaf nu komt deze afbeelding terug in de Sidebar, wanneer u de categorieën activeert in de Sidebar.

Social Media
Nieuw in deze release is ook de integratie van sociale media. Wanneer u de verschillende lagen met sociale media activeert in de producten lijst, kunnen bezoekers snel en makkelijk product informatie delen op hun Facebook Wall of een +1 geven met hun Google account. Zo zorgt u ervoor dat de informatie van uw klanten ook gedeeld wordt in sociale netwerken.

BreadCrumb navigatie
Een wens die alle geruime tijd op Mijnziberidee.nl stond vermeld was de BreadCrumb navigatie. Oftewel, een duidelijk beeld waar de bezoeker zich op dit moment bevindt. Dat is nu het geval. Wanneer een bezoeker van de website op een categorie klikt, komt deze in de lijst van producten en ziet boven in beeld in welke categorie de bezoeker zich bevindt.

Snelheid
De snelheid van de producten module en het filter systeem zijn geoptimaliseerd voor snelheid. Zo introduceren we bij Ziber voor het eerst een nieuwe caching-methode die gebruik maakt van een aantal nieuwe servers. Hier door wordt het voor de bezoeker prettig om lekker te zoeken in alle producten op de Ziber website.
 
MijnZiberIdee.nl
Veel van de vernieuwingen die in deze release van de producten module zijn doorgevoerd zijn een direct gevolg van de ideeën die door klanten zijn geplaatst op www.mijnziberidee.nl. Alle klanten die een idee hebben geplaatst wat is gerealiseerd zullen automatisch van ons een bericht ontvangen dat de vernieuwing is doorgevoerd.

Online uitleg? Morgen een WEBINAR!
Wilt u snel op de hoogte zijn van deze vernieuwingen? Log dan woensdag ochtend 12 juni 2011 bij ons in voor een gratis Webinar. En Sander Visser zal u een live demo geven van deze nieuwe release!

Klik hier om u aan te melden voor het Webinar:
https://www1.gotomeeting.com/register/849202184 (https://www1.gotomeeting.com/register/849202184)

Update de website van uw klant uiterlijk voor 28 juli 2011
Stel nu de nieuwe producten lijst voor uw klant in, neem contact op met uw klant, en plaats de update online. Na 28 juli 2011 zullen wij automatisch voor alle klanten met een producten-module de nieuwe release activeren (en de oude producten lijst verwijderen)!

Ziber, maakt het makkelijk.

Het Ziber Team
Werken in lagen in de Design Software, nieuw in deze release van de producten module Werken in lagen in de Design Software, nieuw in deze release van de producten module
Eenvoudig lagen toevoegen met slimme functies, zoals in Photoshop maar dan online! Eenvoudig lagen toevoegen met slimme functies, zoals in Photoshop maar dan online!
de producten lijst slepen, instellen en klaar! de producten lijst slepen, instellen en klaar!
Maak unieke design webshops, met de flexibele design software van Sitehand Maak unieke design webshops, met de flexibele design software van Sitehand
Grafische overlays, alle formaten tegels, background images, filtering, sidebar opties,... Grafische overlays, alle formaten tegels, background images, filtering, sidebar opties,...
Automatische filters op de website, maatwerk producten lijst met slimme functies,.. makkelijk, Ziber Automatische filters op de website, maatwerk producten lijst met slimme functies,.. makkelijk, Ziber