SRC speelt gelijk tegen BKC: 3-3

ingevoerd op 28-8-2011

Roel de Vries (SRC), dit seizoen nieuw bij SRC, wist met een treffer in de slotseconde de eer te redden tegen BKC: 3-3.

Het was een leuk bekerduel, met veel treffers. Het ging nergens over. FC Den Helder (de enige die nog door kon gaan naast SRC) wist niet te winnen van HCSC: 1-1. Daarmee was SRC al door. Christiaan Bakker opende al binnen één minuut de score. De voetballer maakte op de linkerflank indruk. Daarna ging het voor de ploeg uit Schagen even helemaal mis. Het team van trainer Fred Dekker ging veel in de fout en keeper Patrick van Domberg oogde onzeker. Joost Borst scoorde de gelijkmaker, Bart Weel bracht even later de Polderse voetbalclub op voorsprong.

Daar bleef het niet bij. De 1-3 was heel erg fraai. Eerst schoot Melvin Damsma van grote afstand op de lat. Geert Wel nam de bal in de rebound aan en was niet zelfzuchtig. Hij gaf de bal aan Mitchell Jansen. Hij schoot de bard kiezelhard in de touwen. Vlak voor rust verandere het spelbeeld. Roel de Vries stond ’ineens’ zo vrij als een vogeltje en BKC-doelman Gertjan van Saase greep in: rood. Bakker benutte de strafschop.

Na de thee bleef de score 2-3 lang op het scorebord staan. Tot de laatste seconde. Robbert Jan Klein (ingevallen) wist met een fraaie voetbeweging ruimte te creëren. Hij gaf de bal vervolgens op De Vries: 3-3. Klein mist overigens de competiestart met SRC. Hij gaat op vakantie. Tegen De Blokkers en Vrone zal SRC het zonder de spelmaker moeten doen.

SRC bekert een rondje verder. Maar volgende week begint het echte werk: tegen De Blokkers.