Gehavend SRC zaterdag verliest nipt van Zeemacht

ingevoerd op 28-8-2011

Een gehavend SRC zat. heeft heeft zijn laatste bekerwedstrijd nipt met 3-2 van Zeemacht verloren. Vanwege verschillende festivals kon de ploeg uit Schagen niet in zijn sterkste opstelling beginnen. Met vele nieuwkomers in de basis bleek Zeemacht een maatje te groot.

De wedstrijd begon een kwartier later vanwege de overvloeg aan regen en onweer. Aan het begin van de wedstrijd lag de enige speelmat van Zeemacht er nog goed bij, waardoor SRC de bal goed rond liet gaan en wat tot kansen leidde voor Max Redecker en debutant Kai Zonneveld. De ex-keeper van de zondagafdeling is vanaf heden overgestapt naar de zaterdag vanwege werk en school op zondag.

Toch kwam SRC op achterstand halverwege de wedstrijd doordat Alberto Tuinstra makkelijk uitgespeeld werd en de voorzet ingeschoten werd door de spits van Zeemacht. SRC liet het hier niet bij zitten en liet na tien minuten de verdiende gelijkmaker aantekenen. Een goede actie en dito assist van Roy Pannekeet werd netjes ingeschoten door Koen Zwaan. Vlak voor rust kwam wederom Zeemacht via een vrije trap op voorsprong na een misverstand in de verdediging van SRC.

De tweede helft was er een van veel strijd, alleen liet de conditie van de spelers nog te wensen over. Een goed ingeschoten vrije trap net na rust zorgde voor de 3-1 voorsprong voor Zeemacht. SRC kon nog iets dichterbij komen na een goed schot van Yoeri van Bergen. 3-2. Verder dan een schot op de lat kwamen de zaterdagvoetballers van SRC niet meer, waardoor de wedstrijd met 3-2 verloren werd.

Trainer-coach Peter Molenaar was ondanks de nederlaag tevreden over de wedstrijd. “Ik heb genoeg goede dingen gezien van de jongens en dit laat toch zien dat wij over een bredere selectie beschikken dan vorig seizoen”. Volgende week is de start van de competitie en dan speelt SRC thuis tegen Zeemacht.