Nieuwsupdate Brand in de school

ingevoerd op 29-8-2011

Schagen, 29 augustus 2011


Beste ouders,

Dit jaar hebben we een andere start van het schooljaar dan wij gewend zijn en wat wij liever anders hadden gezien.

Op 28 juli heeft er een korte, maar felle brand gewoed in het middengedeelte van onze school. Aanvankelijk zag het er naar uit dat er binnen alleen sprake was van roet-en rook schade. Het bleek echter dat het lokaal van groep 3 zodanig beschadigd was, dat schoonmaken niet voldoende zou zijn. Het hele lokaal is compleet gestript en wordt op dit moment weer voorzien van een nieuwe plafond, nieuwe kozijnen, nieuwe bedrading/verlichting en nieuwe vloerbedekking. Het betekent echter wel dat aan het begin van het nieuwe schooljaar dit lokaal nog niet klaar is. Voor zo lang het duurt (en we verwachten nu nog 2 à 3 weken) wonen we in bij De Wegwijzer. (nadere informatie volgt)
Dat betekent dat met ouders en kinderen van groep 3 een afspraak gemaakt zal worden over de wijze van kinderen naar school brengen en ophalen. De Wegwijzer heeft nl. iets andere schooltijden en we moeten dit voor beide partijen zo soepel mogelijk laten verlopen.

Voor de rest staan we er als volgt voor:
o Eén buitenmuur van de bovenverdieping zal volledig worden vervangen. Dit zal nog wel overlast gaan geven voor Rosemary en Tineke V. (R.T. en I.B.) Zij kunnen nog niet beschikken over hun werkruimte.
o Ca. 60 m2 dak zal worden vervangen
o De lokalen van groep 4, 5, 6 en 7 hebben een zeer grondige reinigingsbeurt gehad en zijn dus gebruiksklaar!
o Alle computers in de gangen, op de bovenverdieping en in groep 3 (totaal 16 stuks) zijn niet meer bruikbaar. Omdat ons ICT bedrijf nu nog met vakantie is, zal zo snel mogelijk in het jaar alles nieuw worden aangelegd. Maar het betekent wel dat de kinderen in de eerste weken nog niet optimaal gebruik kunnen maken van onze computerprogramma’s.
o De aula is op dit moment nog een bergplaats van schoongemaakt meubilair. We hopen dit op de eerste schooldag zoveel mogelijk te hebben weggewerkt!

De kinderen die de brand hebben ontdekt en de vrijwillige brandweer van Schagen zijn we dank verschuldigd. Zij hebben veel erger voorkomen!

We vertrouwen erop dat we met de kinderen, de ouders en de leerkrachten ondanks alles op 5 september een goede start gaan maken. Dat we deze periode snel achter ons kunnen laten en nooit meer mee hoeven te maken!!

Hopende u hiermee voldoende op de hoogte te hebben gebracht..

Namens team RKBS De Vogelweid’.
Joop Janson