Rondjeschagen in een nieuw jasje

www.rondjeschagen.nl meer is er toch niet nodig

Vandaag is de vernieuwde website van Rondjeschagen officieel online geplaatst. Naast een geheel nieuw ontwerp is de site ook technisch op veel punten verbeterd. Dit komt de vindbaarheid van de site bij de zoekmachines zoals Google sterk ten goede. Rondjeschagen maakt nu gebruik van Ziber Sitehand
 
Rondjeschagen bestaat al net zo lang als het bedrijf Ziber (voorheen windkracht) wat het heeft bedacht. En in de tussentijd is er veel gebeurd. Zo is de techniek sterk verbeterd en zijn er meer functionaliteiten beschikbaar gekomen. Rondjeschagen draaide nog altijd op ‘verouderde techniek’ van het zo gehete Standaardportaal. Een product van Ziber wat niet meer wordt doorontwikkeld. Nu is Rondjeschagen onder gebracht in het product Sitehand (http://www.sitehand.nl), het flexibele paradepaardje van Ziber.

Nieuwsberichten
Rondjeschagen is dé website met het laatste nieuws, vacatures, agendapunten, woningen, foto’s en meer uit Schagen. Alle berichtgeving op de site is door de ondernemers, verenigingen en stichtingen uit Schagen zelf toegevoegd! Er komt dus geen redactie bij kijken. We kunnen dus wel zeggen dat de berichtgeving rechtsreeks bij de ‘bron’ vandaan komt.

Back to basic
Met het vernieuwen van de website gaat Ziber ook weer terug naar de basis. De basis waar het ooit allemaal mee begonnen is. Het creëren van een platform voor ondernemers, verenigingen en stichtingen uit Schagen (en kort daarbuiten). Op dit moment wordt de (bedrijven) database dan ook herzien en zijn alleen nog bedrijven, verenigingen en stichtingen terug te vinden die een relatie hebben met Ziber. Deze maken namelijk gebruik van een Ziber MediaPublisher wat hen in staat stelt heel gemakkelijk informatie toe te voegen (zowel op hun eigen website dan wel op Rondjeschagen).

Natuurlijk stelt Ziber Rondjeschagen ook open voor andere bedrijven. Bedrijven uit Schagen kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@rondjeschagen.nl (mailto:info@rondjeschagen.nl). Ook op de site is meer informatie terug te vinden over het aanvragen van een eigen MediaPublisher, zodat er berichten op de site geplaatst kunnen worden.

Ontwikkeling
De komende periode zal de website verder worden verbeterd en worden uitgebreid. Uiteraard staan we open voor op- aanmerkingen. Stuur deze aan info@rondjeschagen.nl (mailto:info@rondjeschagen.nl) of Twitter uw reactie met #Schagen en we zien het terug op de site.
www.rondjeschagen.nl in een nieuw jasje. Meer is er toch niet nodig www.rondjeschagen.nl in een nieuw jasje. Meer is er toch niet nodig