ZONDAG 11 SEPTEMBER: RONDJE PIANO SCHAGEN!

ingevoerd op 1-9-2011

Ook dit jaar zijn wij er weer in geslaagd: op zondag 11 september vindt het vierde Rondje Piano Schagen plaats!
Om 13.45 uur is de opening, die tot 14.15 uur duurt. Bij goed weer vindt de opening plaats in de Muziektuin op de Loet. Als het weer dit niet toelaat zal het, zoals gebruikelijk, in Slot Schagen zijn. Deze keuze wordt uiteraard op zondagmorgen gemaakt, en is op de website te lezen, maar ook op de Loet en op het Slotplein zal dit door middel van borden duidelijk gemaakt worden.
Burgemeester Westerink zal de opening verrichten. Daarna zijn er 3 korte optredens: Quinty Baars, daarna Marc van der Marel, Joost-Jan van Houten en Alim Zulfiqar die een stuk voor 6 handen spelen, en tot slot Ramon van Engelenhoven.
Daarna kan het Rondje gelopen (of gefietst) worden, van 14.30 tot 17.00 uur. In 16 huizen in het centrum van Schagen staat de voordeur weer open, en overal wordt pianogespeeld, af en toe begeleid door andere musici. Al deze locaties zijn vrij en gratis toegankelijk. De routebeschrijving is tijdens de opening verkrijgbaar, en ligt verder op iedere locatie.
Rondje Piano Schagen Party
Vanaf 17.00 uur is er de Rondje Piano Schagen Party in Slot Schagen en op het Slotplein. Tijdens deze RPS-party kan er van gedachten worden gewisseld over de dag, en uiteraard zijn veel deelnemers ook weer aanwezig. Er zijn drankjes en tapas, verzorgd door het team van De Bourgondiër, en uiteraard is er muziek.
Ook zal de, inmiddels gebruikelijke, veiling plaatsvinden. Het is deze keer een kunstwerk van de bekende kunstenaar Rutger-Jan Bredewold.
Gesteund door velen
De organisatie is erg blij met de steun van velen: deelnemers, mensen die gastvrij hun huis openstellen, Wat Bezielt Schagen en niet te vergeten de sponsors, van wie velen ons nu al voor de vierde keer steunen.
Om onze maatschappelijke betrokkenheid te tonen, organiseert Rondje Piano Schagen op zondagmorgen een concert in een van de zalen van de bioscoop CineMagnus. Dit concert wordt aangeboden aan de vrijwilligers van Woonzorggroep Samen.
Wij hopen op een fantastische, muzikale dag!
Zie ook onze website: www.rondjepianoschagen.nl