Beste binnenstad 2011

ingevoerd op 8-10-2011

Van de wethouder

Donderdagmiddag j.l. in Madurodam uitreiking van de prijzen categoriën voor de beste binnenstad van Nederland. De organisatie was in handen van Detailhandel Nederland. Wij werden welkom geheten door Jan Meerman voorzitter Detailhandel Nederland v/h voorzitter Mitex en Federatie Sportzaken Nederland. Een bekende van mij dus.
 
Deskundige en heldere uitspraken van de voorzitter van de stuurgroep vestigingszaken. Zij die genomineerd waren behoren bij de top binnensteden van Nederland. Zorg voor verscheidenheid, diversiteiten, zelfstandige ondernemers, activiteiten in je binnenstad. Goede bereikbaarbeid, concentratie een goeie infrastructuur en géén overdadig aanbod.
 
De stratoloog  gaf namens de jury onder begeleiding van draaiende film beelden van de genomineerde steden  een betoog over de extra bijzonderheden. In Schagen wordt nog gespaard voor de kermis. Een stad in beweging vanwege de restauratie van de kerk en de bouw van het cultuurhuis Markt 18. Indrukken van de Westfriese Folklore,  de bevolkte winkelstraten en haar terrassen op het marktplein en niet te vergeten de organisatie “het stadsmanagement”.
 
De bekendmaking  waarbij bleek dat in onze categorie de stad Venray als winnaar uit de bus kwam. De stad die ik deze zomer een bezoek had gebracht . In mijn beleving een terechte winnaar met een fraaie auto- en fietsvrije binnenstad en voorzien van prachtig straatmeubilair,  met uitstraling en veel parkeer- en fietsruimte.
 
Als blijk van aandenken een prachtig schild en een bos bloemen.
Samen met collega Beemsterboer, de stadsmanager, het bestuur van het stadsmanagement en onze voorlichtster in Madurodam kunnen constateren dat Schagen een bruizende stad is.
 
Jan Bouwes
Bron plaatje: www.debestebinnenstad.nl Bron plaatje: www.debestebinnenstad.nl