Uitreiking magazine LEKKER NOORD HOLLANDS

ingevoerd op 30-10-2011

Van de wethouder
 
Uitreiking magazine LEKKER NOORD HOLLANDS zondag 23 oktober 2011.

Aan Ron Blaauw eigenaar, chef kok en naamgever van het restaurant Ron Blaauw in Amsterdam en ambassadeur van De Westfriese Omringdijk is zondag 23 oktober j.l. in restaurant de Bourgondiër in Schagen de 5e editie van het culinaire magazine  uitgereikt van Lekker Noordhollands door Adriana Stam van het Ontwikkelingsbedrijf Noordholland  Noord.

Lekker Noordhollands is een gratis magazine voor bezoekers en bewoners van Noord Holland. O.a. verkrijgbaar bij VVV vestigingen en in het gemeentehuis van Harenkarspel en Schagen.
 
In deze nieuwe editie is naast heerlijke recepten en leuke culinaire tips, ook een interview te vinden met Ron Blaauw. Hierin wordt verteld over streekproducten vanuit West Friesland.  Zie ook www.lekkernoordhollands.nl.
 
Tijdens het diner werd ook de prijswinnaar van de recepten wedstrijd “Omringd door lekkers” uitgereikt. Winnaar werd Chef kok Mark Liefting van restaurant de Stamboom in Tuitjenhorn. Dit restaurant is geleden op het campingpark De Bongerd. Uit handen van de juryvoorzitter docent Gastronomie van het ROC Horizoncollege de heer Himmelreich ontving Mark een prachtig porseleinen Omringbord met daarop een gebakken Omringbrood.
 
Als bestuurslid kerngroep Westfriese Omringdijk  mocht ik hierbij aanwezig zijn en heb mij deze lunch bijzonder laten smaken. De feestelijke lunch werd toegelicht door chef kok Ferry Kenter. In de boomgaard van fruitteler Siem Entius zijn op verzoek van Kenter 5 fruitbomen blijven staan vanwege de speciale smaak van deze appels.

Jan Bouwes
Lekker Noord-Hollands, editie najaar 2011 Lekker Noord-Hollands, editie najaar 2011