Opening Natuurijsbaan “De Snevert”

ingevoerd op 18-12-2011

Zaterdag 17 december 2011 om 16.00 uur, opening Natuurijsbaan “De Snevert”.

Na een welkomstwoord van voorzitter Ton Smakman van de Magnusrijders met een overzicht aan alle meegemaakte activiteiten en een dankwoord  aan de vele vrijwilligers  die het clubgebouw hebben gerealiseerd een toespraakje van mijn kant.
 
Gememoreerd aan “Schaatsen in Schagen”op www.google.nl en de pagina in de Schager Courant van de stichting Erfgoed Schagen  en als klapstuk het boekwerk “Schagen Schaats” over 130 jaar schaatshistorie.
 
Het bestuur bestaand uit niet boeren en bouwvakkers,  die ’s-winters in het vorstverlet zitten, maar uit schrijvers, leraren en bankmedewerkers, denkers dus , bestaan geprezen. Zij zijn in staat in de periode zonder ijs activiteiten aan de dag te leggen die de vereniging ten goede komen en de betrokkenheid van onze inwoners aanwakkeren.
 
Een top accommodatie. Een volgens de richtlijnen van de KNSB 400 meter natuurijsbaan  met ruimte voor een krabbelbaan en hockeyers. Automatisch werkende pompinstallatie, expansie putten om scheuren te voorkomen, opvangtank voor rioolwater, watervoorzieningen, elektra en een neerklapbare baanverlichting. Multifunktioneel gebruik in de zomer door Stichting Vakantiespelen Schagen. Een door de fa. Danenberg uit Heerhugowaard onder moeilijke weersomstandigheden met heel veel inzet en improvisatie geklaarde  klus.
 
Voor dat de officiële openingshandeling werd verricht heb ik  alle bestuursleden gevraagd hun handtekening te zetten in het door mij aangeschafte boekwerk Schagen Schaatst en ik een originele rood gele Magnus schaatsmuts had gekocht.
 
In het sfeervolle clubgebouw werd na afloop onder gezellige muziek glüwein geschonken, snert en boerenkool met worst  gegeten. Tijdens de opening was er een presentatie van historische schaatsmodellen van de heer Wanink uit Schagerbrug.
 
Gewoon een passende en sfeervolle opening.
 
Jan Bouwes
Schagen, wethouder
Bron foto: www.schagenisdetad.nl (de aanleg van de nieuwe ijsbaan) Bron foto: www.schagenisdetad.nl (de aanleg van de nieuwe ijsbaan)