Groenlicht voor ”Leisure Board”

ingevoerd op 24-12-2011

Tijdens een sfeervolle bijeenkomst in het Rijper Eiland en ontvangen door dames in Marker kostuum hebben alle leden van de werkgroep Leisure Board hun handtekening gezet onder het convenant. Dit met als doel een operationele regionale samenwerking tot stand te brengen in de vrijetijdsindustrie in Noord-Holland Noord. 10 organisaties doen mee.
Deze organisaties stellen menskracht ter beschikking die inhoud gaan geven aan de kerntaken van de board. Deze personen vormen drie subwerkgroepen, te weten:
 
Kennis & Strategie = Verbinden = Marketing
Voor alle duidelijkheid is de naam leisure board niet de naam waaronder ons gebied wordt vermarkt. Deze club gaat niet zichzelf promoten maar gaat werken aan de versterking van de vrijetijdsindustrie als belangrijke sector binnen de economische ontwikkeling  van Noord-Holland Noord. Het geheel past binnen de 5 stimulerende samenwerkings clusters van de provincie Noord-Holland.
 
De volgende organisaties doen mee:
RVVV Kop van Noord-Holland, Cultuurcompagnie Noord-Holland; Kwartiermakers bedrijfsleven (Sprookjesland,Henri Willig Kaas,Aan Zee vakantiehuizen);KvK Noordwest-Holland;RVVV Hart van Holland;Bureau toerisme Laag Holland;Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord;VVV Enkhuizen e.o..
 
Als medeoprichter van de Streek VVV Hollands Noorden in de jaren zeventig en oud voorzitter van de VVV Schagen voelt het bijzonder goed dat eindelijk de sector het belang in ziet van een gezamenlijke visie en strategie voor de vrijetijdsindustrie in het gebied boven het Noordzeekanaal.
 
Gedeputeerde economische zaken Jan van Run was bij de tekening van het convenant aanwezig.
Het begeleidende informatiebulletin “Knooppunt” was nog niet voorzien van sfeerbeelden met strand, duinen, zee en folklore. Maar wat niet is kan nog komen.
Een goeie start waarbij wij als gemeente een bijdrage hebben geleverd en het bijzonder goed voelde hierbij aanwezig te zijn.

Jan Bouwes
Schagen, wethouder