Dames 2 wint belangrijk duel in Enkhuizen

bron: Schager Courant

ENKHUIZEN – De volleybalsters van Dinto 2 hebben het belangrijke treffen met Madjoe 1 gewonnen. De ploeg van Geco Verblaauw kwam gehavend en met een minimale selectie aan de start, maar hoefde alleen de derde set prijs te geven: 1-3.

“Het moest vandaag uit de tenen komen”, zag Verblaauw. “Onze enige spelverdeelster Gemma Latenstein was niet fit, maar heeft desondanks tot het einde geknokt. Ook de libero Susanne van Kuijk raakte na de eerste set geblesseerd, dus in de passing en de verdediging moesten we veren laten. De eerste twee sets was onze servicedruk optimaal. Met name Mariska Buwalda maakte veel directe punten. Madjoe moest veel uitwijken naar de flanken en we konden daardoor de blokkering goed zetten. In de derde set waren we het even kwijt, maar daarna ging het tot 19-19 gelijk op. Sylvia Schut maakte vervolgens in één servicebeurt het verschil.” Setstanden: 21-25;21-25;25-21 en 22-25.

Beginopstelling Dinto: Gemma Latenstein; Simone van Haneghem; Mariska Buwalda; Astrid van Straten; Inge Ligthart; Sylvia Schut; libero Susanne van Kuijk.