De drie fusiegemeenten aan het werk tijdens NL Doet

ingevoerd op 25-3-2012

Zaterdag  17 maart was het in het anders zo rustige Zwanenwater een drukte van belang. Gewapend met allerlei gereedschap trok een bonte stoet de duinen van dit natuurgebied in, onder leiding van Lucien Knol van de Vereniging Natuurmonumenten.

De burgemeester van Zijpe en wethouders van de gemeenten Schagen en Harenkarspel waren onderdeel van dit gezelschap. Een mooie gelegenheid om in het kader van de ophanden zijnde fusie elkaar eens op een andere manier te ontmoeten en de handen uit de mouwen te steken op deze vrijwilligersdag in het kader van NL DOET.
 
Maar  zij waren niet alleen: ook inwoners van deze gemeenten hadden gehoor gegeven aan de oproep in de plaatselijke media, zelfs hele gezinnen waren op deze dag actief. Een gedeelte ging zwerfvuil opruimen, terwijl een andere groep  boompjes en struiken ging verwijderen, om het leefgebied van de zandhagedis te verbeteren. Tenslotte ging een groep nog ei-legplaatsen aanleggen voor deze zeldzaam wordende  bewoner van het Zwanenwater.
 
Aan het eind van deze dag kon men vermoeid, maar tevreden  terugzien op het resultaat. De Vereniging Natuurmonumenten, in de persoon van Lucien Knol, sprak dan ook zijn grote dankbaarheid uit voor zoveel inzet door deze enthousiaste groep vrijwilligers.

Vrijwilligerswerk kan je trouwens elke dag van het jaar doen. Neem hiervoor eens contact op met het Vrijwilligerspunt Zijpe: 088-0075254/06-22136715 of mail naar j.brand@stichtingdewering.nl.
Jan Bouwes in actie tijdens NL Doet Jan Bouwes in actie tijdens NL Doet