Wat mag wel en wat mag niet?

Onduidelijkheid in Wittevrouwen buurt Utrecht

Een bewoner uit de Wittevrouwen buurt in Utrecht zag dat zijn buren een dakkapel lieten plaatsen die doorliep tot voorbij de dakgoot. Afwijkend volgens de laatst gegeven informatie en het uitzicht werd belemmerd. Mag dat? De Bouw- en Woningdienst werd gebeld.

Wat mag wel en wat mag niet in de dakkapellen bouw? Een dakkapel aan de straatzijde van een woning in Utrecht moet, net als in alle andere plaatsen, voldoen aan regels van de Commissie Welstand en Monumenten. Er wordt gekeken naar ‘wat er reeds op een bouwblok is gerealiseerd om zoveel mogelijk rust en samenhang in het straatbeeld te creëren’. Deze regels zijn wel per gemeente verschillend. Een dakkapel aan de achterzijde kan mogelijk zonder vergunning (http://www.ruiterdakkapellen.nl/pg-12901-7-9406/pagina/vergunning.html) worden geplaatst.

Woont u in Utrecht en overweegt u een dakkapel te plaatsen? Informeer dan bij de dakkapel specialisten in het dakkapelcentrum Woerden (http://www.ruiterdakkapellen.nl/pg-12901-7-40522/pagina/dakkapel_woerden.html). Zij kunnen u alles vertellen over de regelgeving rondom dakkapellen en streven naar een harmonisch beeld voor u en uw buren.