Hardwerkende Nederlander

ingevoerd op 3-8-2012

wWat wil de VVD voor de komende kabinetsperiode?

(bron: Liber, 20-07-2012)

Hardwerkende Nederlander
De plannen van de VVD draaien vooral om de hardwerkende Nederlander. Hiervoor wil de VVD onder meer een lagere inkomensbelasting en een hogere ouderenkorting. Omdat een goede, betaalbare en veilige kinderopvang van groot belang is, wil de VVD ook daarin investeren. Natuurlijk blijft ook de veelbesproken fiscale vrijstelling overeind voor de tegemoetkoming in het woonwerkverkeer.

Verder wordt ruim baan gegeven voor het ondernemerschap. Want alleen daarvan kan economische groei komen. Ondernemers moeten daarom zo min mogelijk last hebben van betuttelende regels en hoge lasten. Van de VVD hoeven de werkgevers de eerste zes maanden van een WW-uitkering niet te betalen. Verder krijgen ze alle zeggenschap of zij zondag nu wel of niet open willen zijn. Pensioenfondsen worden verder gestimuleerd om te investeren in de Nederlandse economie.

Omdat Nederland als Handelsland niet zonder een uitmuntende infrastructuur kan, wil de VVD meer investeren in meer wegen, en wel met 250 miljoen euro extra per jaar. Openbaar vervoer kan beter en goedkoper. Daarom moeten alle grote steden hun openbaar vervoer ook openbaar aanbesteden.