Column Ambro: W’auw

ingevoerd op 13-9-2012

W’auw

Wauw en auw liggen dicht bij elkaar. Een klein verschil in tijd of omstandigheid kan dit verschil al maken.

Vorige week zaterdag reed ik voor het eerst in lange tijd, en dan bedoel ik jaren, weer eens een ATB wedstrijd. Dit deed ik tijdens de kermis in st Maarten. Op een leuk parcours met een mooi deelnemersveld trokken we ten strijde.
Tot mijn eigen verbazing kwam ik relatief makkelijk door de eerste rondes heen en kon daarna de wedstrijd goed vervolgen. Toen de stof wolken waren opgetrokken bleek ik een 5-de plaats te hebben behaald. Wauw!

Afgelopen zondag was het vervolg van mijn rentree. ATB wedstrijd in Zijdewind. Ander parcours, ander deelnemersveld en wellicht ook andere benen. Na een redelijke start kwam al snel het besef dat dit rondje voor mij teveel hard trappen en te weinig sturen was. Vanaf de 15-de plaats na de eerste doorkomst zakte ik gedurende het uur dat de wedstrijd duurde langzaam door het veld om uiteindelijk moegestreden als 37-ste te eindigen. Auw!

Vanavond worden langzaam maar zeker de uitkomsten bekend van de verkiezingen die we vandaag met zijn allen hebben gehouden. De laatste weken is er op allerlei fronten opinie gepeild en was al geheel duidelijk hoe het er uit zou zien. Toch?
Nee dus, nu lijkt het er ineens op dat er twee grote winnaars gaan komen. PvdA van 30 naar 40 zetels en VVD van 31 naar 41 zetels. Voor beide een Wauw!

Naast steigers horen ook dalers, het totaal blijft immers gelijk. PVV van 24 naar 13 zetels en CDA van 21 naar 13. Voor beide een stevige Auw!

En voor ons? Voor mij komt er zondag weer een nieuwe test in Den Helder, het kan dan alle kanten op. Wauw maar ook weer Auw.
Politiek gezien is dat risico er ook. Met de definitieve prognose in beeld denk ik dat er een lastige formatie aan gaat komen met als resultaat?
Juist, Wauw of toch misschien Auw!