Testverslag Volvo C30 1.8 Kinetic, bouwjaar 2007

ingevoerd op 23-9-2012

Een sportieve C30, complete uitrusting en een voldoende snelle 1.8 benzinemotor. De C30 wordt aangeboden door autobedrijf Nordicar te Heerhugowaard.

Bouwperiode en uitvoering
De C30-type 1 is geproduceerd van 2006-2009. De auto is geleverd met 4- en 5 cilinder benzine motoren van 100-230 pk en 4- en 5 cilinder dieselmotoren van 109-180 pk. De benzine motoren kenmerken zich ingeval van de 5-cilinder met een roffel omstreeks 3500 toeren /minuut.
De auto in deze test is een C30 1.8 van 125 PK en de auto is van 2007. De motor in deze auto geeft de auto voldoende vermogen om voldoende vlot met het overige verkeer mee te komen. De auto heeft een donker stoffen interieur met de voor dit type kenmerkende middenconsole. Verder is de auto voorzien van 2 elektrische ramen, geregelde airco, 17 inch lichtmetalen velgen, metallic lak, high performance sound audio, boordcomputer en cruise controle.

Voorkomende problemen
De C30 is over het algemeen een zeer betrouwbare auto. Problemen die vaker dan gemiddeld voorkomen zijn loslatende interieurdelen, aircolekkage echter grote technische problemen zijn niet bekend.

Staat van de testauto
Het testexemplaar heeft 95000 kilometer gereden, ofwel juist ingereden. De onderhoudhistorie van de auto is bekend door een bijgehouden onderhoudsboekje. De auto rijdt goed, heeft een heerlijk vermogen waardoor het ieder moment genieten is wanneer je met deze auto onderweg bent. Het interieur is voorzien van stof en is schoon en onbeschadigd. De stoelen zitten voortreffelijk en ook na een lange rit kom je nog fris uit de auto. Van de rubriek “voorkomende problemen” zijn geen punten waargenomen. De achterbank is voorzien van 2 zitplaatsen met een vaste middenarmsteun. Daarnaast is de auto voorzien van een optioneel vaste bagageruimteafdekking.

Prijsstelling
De prijsstelling is afhankelijk van de wijze van aflevering maar marktconform.  De auto is verkocht.

Plus en min
Plus                                                            Min
Duurzaam materiaalgebruik                          Interieurruimte achter
Heerlijke rijdersauto                                     Bagageruimte
Lage kilometerstand

Conclusie
Voor degene die een heerlijke rijdersauto in vrijwel nieuwstaat zoekt is dit de perfecte auto. De auto verzorgt op ieder moment voor rijplezier.

Aan de inhoud van dit testrapport kunnen geen rechten worden verbonden.
Volvo C30 rechter achterzijde Volvo C30 rechter achterzijde
Volvo C30 linker zijde Volvo C30 linker zijde
Volvo C30 interieur linksvoor Volvo C30 interieur linksvoor
Volvo C30 interieur rechtsachter Volvo C30 interieur rechtsachter
Volvo C30 middenconsole Volvo C30 middenconsole
Volvo C30 bagageruimte Volvo C30 bagageruimte
Volvo C30 onderhoudsboekje Volvo C30 onderhoudsboekje
Volvo C30 linkerzijde Volvo C30 linkerzijde