Zijn bruggen te ver?

ingevoerd op 14-10-2012

PERSBERICHT
 
Krijgen we in de nieuwe gemeente Schagen een derde brug over het Noordhollands Kanaal? Het is een van de vragen tijdens het Ridderzaaldebat van aanstaande donderdag 18 oktober.
 
In de nieuwe gemeente zijn oost en west door twee volwaardige bruggen met elkaar verbonden: bij de Stolpen en bij Schoorldam. Dat betekent veel extra kilometers, dus kost het geld en tijd. Bovendien is het slecht voor het milieu, zeggen voorstanders van een derde brug. We moeten onthaasten en in een crisistijd niet te veel in stenen denken, zeggen tegenstanders. Hoe het politiek ligt, zal blijken tijdens het Ridderzaaldebat, waarin de politieke partijen met elkaar de verkiezingsstrijd aanbinden.
 
Bij de discussie over de infrastructuur kunnen ook een autoluwe Markt en een verbreding van de N245 aan de orde komen.
 
Andere zaken die de revue zullen passeren, zijn de winkeltijden, de Westfriese Brug, de besteding van de toeristenbelasting en de vraag: waarom moet je nu juist op een landelijke of een plaatselijke partij stemmen? De organisatie van de Ridderzaaldebatten heeft ook nog enige verrassende onderwerpen in de hoge hoed.
 
Alle partijen die aan de gemeentelijke verkiezingen van 21 november meedoen, zullen hun standpunten kenbaar maken. Het debat wordt geleid door Ed van Oerle en Joop Schilder. Als altijd zit Willem van der Sande aan de piano. Burgemeester Evert Vermeer verzorgt de column.
Het debat begint om 20 uur en is voor een ieder gratis toegankelijk.

Voor nadere informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Dick de Best, 06-53452219
Het gat van Schagen_bron: Watersportverbond Het gat van Schagen_bron: Watersportverbond