Verlaging BTW tarief voor verbouwingen! Wanneer toepassen?

Gratis bouwgarant verzekering op uw verbouwing.

In het nieuwe woningmarkt akkoord is overeenstemming bereikt over de verlaging van het BTW-tarief naar 6% voor de verbouwing en renovatie van bestaande woningen. De regeling gaat in per 1 maart 2013 en zal aflopen op 1 maart 2014.
 
Wanneer past u nu dat lagere tarief toe?
Op dit moment zijn de exacte voorwaarden van de regeling niet precies bekend. De staatssecretaris van Financiën, Frans Weekers, komt binnenkort met een uitwerking van deze nieuwe regeling. Waarschijnlijk komen de BTW-aanpassingen overeen met de tijdelijke tariefsverlaging in de bouw welke van toepassing was vanaf 1 oktober 2010 tot 1 oktober 2011. De BTW-verlaging geldt dan ook niet voor alle kosten, maar alleen voor de arbeidskosten bij de verbouwing. Helaas gold de regeling toen niet voor architecten. Dit is waarschijnlijk nu ook het geval.

Afronden verbouwingsproject is bepalend
Wanneer de BTW-verlaging dezelfde voorwaarden gaat hebben als de oude regeling dan is er voor deze nieuwe regeling ook weer een splitsing noodzakelijk tussen de arbeidskosten en de materiaalkosten voor de verbouwing. Het moment van het afronden van de verbouwing is dan bepalend voor de hoogte van het BTW-tarief. Het lagere BTW-tarief van 6% geldt alleen voor de projecten die u afrondt na 1 maart 2013 en vóór 1 maart 2014. Zijn de bedragen door de aannemer in rekening gebracht vóór 1 maart 2013 en rondt u de verbouwing af vóór 1 maart 2014 dan mag u het BTW-bedrag bij de uiteindelijke definitieve factuur corrigeren.

Het is nu afwachten op de definitieve invulling van de lagere BTW voor de verbouwing en renovatie van bestaande woningen. Uw plannen kunt u natuurlijk wel voorbereiden.

Snelle aanpak
Wilt u nu profiteren van de korting op onderhoud of verbouwing van uw woning dan is het belangrijk op zo spoedig mogelijk uw plannen op papier te zetten. Uiteraard is er veel mogelijk binnen de kaders van het vergunningsvrij bouwen. Het kan echter ook zo zijn dat uw plan vergunningsplichtig is, u dient er rekening mee te houden dat het verguningstraject 8 tot 14 weken in beslag kan nemen bij de Gemeente. Complexe aanvragen kunnen zelfs nog langer duren. Wanneer u de voorbereidingen te laat start komt de eind datum van 1 maart 2014 razend snel dichterbij en mist u mogelijk uw kans om te profiteren van 15% korting op arbeid.
Heeft u hulp nodig of een vraag over de regeling? Dan kunt u ons direct benaderen op 0226-421531 of per mail op m.dejong@dejongbouw.nl (mailto:m.dejong@dejongbouw.nl). Wij kunnen u de helpende hand bieden van ontwerp tot uitvoering.

Zekerheid
Om u de zekerheid te bieden dat uw verbouwing of renovatie vakkundig en goed uitgevoerd wordt levert Bouwbedrijf de Jong een gratis Bouwgarant verzekering bij uw project, tijdens de periode dat de BTW-verlaging geldt. Hiermee heeft u de zekerheid dat uw project in goede handen is. Kijk op http://www.bouwgarant.nl/zekerheid-garantie (http://www.bouwgarant.nl/zekerheid-garantie) voor meer informatie betreffende de zekerheden welke wij bieden als aangesloten bouwbedrijf, te weten:
   * Juiste diploma’s & verzekeringen
   * Uitgebreide klachtregeling

   * Duidelijke afspraken
   * Kwaliteitscontroles
   * Aantoonbare ervaring
   * Garantie
   * Geschillencommissie
Verbouwing van uw woning Verbouwing van uw woning
6% BTW tarief 6% BTW tarief