Expositie Wat Bezielt Schagen 24 maart 2013

ingevoerd op 23-3-2013

SOLO EXPOSITIE IN SLOT SCHAGEN
 
Een veelzijdig kunstenaar Peter IJsseldijk uit Stroet  (Sint Maarten) toont zijn werken in zijn Solo expositie. Kunstwerken  in het platte vlak twee dimensionaal (2D) en drie dimensionaal (3D) in de Ridderzaal van ’t Slot Schagen op  zondag 24 maart 2013.
Vanaf 12.00 tot 17.00 uur is een ieder welkom om de schilderijen/tekeningen en de beelden te zien. 
Deze expositie wordt ook deze keer georganiseerd door “ Wat Bezielt Schagen Beeldenkunst ”. De toegang is zoals gewoonlijk gratis. 


PETER IJSSELDIJK EEN PASSIE VOOR KUNST (http://www.art-point.me/art.html)
 
Sinds zijn jeugd is Peter IJsseldijk gepassioneerd door kunst. Die passie geeft hij vorm in beelden, tekeningen en schilderijen. Dat gaat in een constante stroom. Zijn vingers kunnen de ideeënvloed maar net bij houden.
Voor Peter verloopt het scheppingsproces intuïtief; het is een spel van abstraheren en stileren, een zoeken naar waar de essentie van zijn beeldidee ligt. Het is de vrouw die hem associatief bezielt, de torso in dans, in beweging, de sensuele choreografie van lijnen, patronen en vluchtige vormen. ”De ziel” van het beeld is voor hem belangrijker dan de exacte weergave van de werkelijkheid.
Geïnspireerd door “kracht en beweging”, ontstaat het werk van Peter IJsseldijk. Beelden langzaam gekneed in was. Rank. Eigenzinnig. Gevoelig. Expressief. Uiteindelijk gestold in brons. Soms de zwaartekracht tartend.
Ver van de werkelijkheid om juist de vormen te benadrukken. Of heel dichtbij het realisme, om poëtische schoonheid op te roepen.
 
De vloeiende potloodlijnen, of kwaststreken versmelten bij hem tot schoonheid, tot passie, vorm en verstilling.
En als er dan weer iets af is, heeft hij altijd maar één wens: hij hoopt dat men blij of geraakt wordt door zijn werk. Meer hoeft niet.
 
wat bezielt schagen wat bezielt schagen