VVD luidt de noodklok over het Heemtmeer Warmenhuizen

ingevoerd op 6-6-2013

Het is de VVD een doorn in het oog dat de algehele situatie rond het Heemtmeer zienderogen verslechtert. Het Heemtmeer, ooit een prachtige visstek in Noord Holland, is na een massale vissterfte in 2006 en 2010 danig in verval geraakt.

Het meer wordt op dit moment geregeld bezocht door mensen die het als vuilstortplaats zien. Daarnaast staat de locatie bekend als een plek waar drugs verhandeld wordt en sprake is van een toestroom aan feestende en drugsgebruikende jongeren. Ook het dumpen van niet langer gewenste huisdieren is inmiddels eerder regel dan uitzondering. Afgelopen week heeft de politie hennep verwijderd dat in de bosschage was aangeplant.

De VVD heeft inmiddels het college van Burgemeester en Wethouders vragen gesteld over de situatie. Wij pleiten ervoor om het meer af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer, zodat het niet langer mogelijk is om met de aanhanger tot aan de waterrand te komen of achter het bos vanuit een auto te dealen.

Bovendien wil de VVD actie ondernemen om het asiel in Schagen te ondersteunen zodat het voor hen makkelijker wordt om hier zwerfdieren te vangen.

Andre Groot
Fractievoorzitter VVD Schagen
Vissers op het Heemtmeer in Warmenhuizen Vissers op het Heemtmeer in Warmenhuizen
Heemtmeer Warmenhuizen Heemtmeer Warmenhuizen
Heemtmeer Warmenhuizen Heemtmeer Warmenhuizen