Column Ambro: Het vaste maanddagavond gebeuren

ingevoerd op 8-6-2013

Jaren geleden zijn we met een groepje op woensdagavond gaan mountainbiken in Schoorl. Iedere woensdag op een vast tijdstip verzamelen en dan lekker een paar uur door het bos crossen en ondertussen de wereldproblematiek even oplossen. Heerlijk!

Met het verstrijken der jaren gebeurt er van alles. Er komen vrouwen in het leven, even een dipje in deelname aan het vast woensdagavondgebeuren. Gevolg van de vrouwen is dat er kinderen bij komen, met als bijkomend gevolg een diepe dip in deelname aan het vaste woensdagavondgebeuren.
En dan ineens is het vast woensdagavondgebeuren niet zo vast meer en sterker nog, het is er een paar jaar helemaal niet geweest.

Vorig jaar zijn we weer gestart. De kinderen zijn inmiddels iets ouder en met twee deelnemers is er weer een begin gemaakt. Wel hebben we de dag verandert, het is nu een groot vast maandagavondgebeuren geworden. Zoals Jan zegt, “dan hebben we nog een paar dagen meer om het uit te stellen”

Vorig jaar zijn we denk ik zo’n drie keer geweest. Regelmatig was het al wel, heel vast dus nog niet. Dit jaar staat de teller inmiddels op 4 keer. Een stuk vaster al! Probleem is dat als er één van de twee deelnemers om wat voor reden dan ook afhaakt, het voor de ander ook erg aanlokkelijk wordt om op de bank te gaan hangen.

Wellicht komen er nog een paar enthousiastelingen bij, dat maakt de kans op uitstel en daarmee afstel wat kleiner. Op naar een groter en vaster maandagavondgebeuren!