Ziber gaat naar Amsterdam

21 juni 2013

Ziber gaat aankomend weekend verhuizen naar Amsterdam. Niet met het kantoor en alle medewerkers, maar virtueel met alle websites! Servers, software, websites en glasvezel verbinding zullen namelijk worden verplaatst naar Amsterdam. Een grote operatie waardoor in de nacht van 21 op 22 juni alle website bezoekers van alle internetsite bij Ziber tijdelijk worden omgeleid. Deze mensen krijgen een verhuispagina te zien met sfeerbeelden uit Schagen en omgeving.

Nieuw datacenter Ziber
Sinds de oprichting van Ziber, ruim 12 jaar geleden, is het serverpark van 1 tot 40 machines gegroeid. Via deze machines gebruiken meer dan 200 reclamebureaus in Nederland de Ziber software om websites te maken vanuit Photoshop. Eenvoudig en snel. En nu gaat Ziber alle techniek naar onze hoofdstad verplaatsen. Waarom? “Snelheid, veiligheid en betrouwbaarheid zijn voor ons belangrijke redenen om ons platform naar het modernste datacenter van Europa te verhuizen.” zegt Maikel Bauer, directeur bij Ziber. Hierdoor wordt onze dienstverlening nog beter en kunnen we makkelijker doorgroeien.

Ziber Cloud
Alle Ziber software wordt in Schagen ontwikkeld door een team programmeurs en designers. Elke twee weken komen er vernieuwingen online, die dan gelijk voor alle Ziber klanten beschikbaar zijn. “Dat komt onder andere doordat alle websites, shops en displays draaien op 1 platform, de Ziber Cloud” vertelt Bauer, “En omdat de Ziber Cloud nu naar het high-tech datacenter in Amsterdam verhuist, plukken al onze klanten daar de vruchten van!”.

Bij Ziber hebben ze bijna een jaar besteed aan de voorbereiding van deze verhuizing. En zeker uniek te noemen is het dat de RIPE (de instantie die binnen Europa ip-adressen toekent aan internet organisaties) Ziber een vaste set ip-adressen heeft toegekend. “Het aantal ip-adressen op internet is beperkt en RIPE heeft onlangs te kennen gegeven geen ip-adressen meer toe te kennen aan bedrijven, omdat ze ‘op’ zijn. Het is dan ook uniek dat Ziber een set eigen ip-adressen heeft verworven.” aldus Jonathan Apeldoorn, systeembeheerder bij Ziber.

Schagen in the picture
“Ziber staat voor ‘nuchter’ in het West-Fries en dat past ons” zegt Bauer “We houden van Schagen en de West-Friese omgeving”. Tijdens de verhuizing in de nacht van 21 op 22 juni zullen bezoekers van een willekeurige site van Ziber niet een of andere ‘foutmelding’ te zien krijgen, maar komen op een pagina terecht die aangeeft dat de website ‘on the move’ is; http://onthemove.ziber.nl.  Op de achtergrond van deze pagina staat telkens een unieke sfeerfoto van Schagen en omgeving. “Zo laten we alle bezoekers zien uit welk mooi stukje Nederland wij komen! En zetten we Schagen weer op de kaart.” zegt Bauer. Hebt u ook mooie foto’s uit Schagen of omgeving? Dan kunt u deze mailen naar onthemove@ziber.nl en verwerkt Ziber deze misschien wel op deze verhuispagina!

Live verslag van verhuizing via @ZiberSupport
Tijdens de verhuizing zijn twee Ziber teams druk aan het werk in Schagen en Amsterdam. Van de gehele verhuizing zal via het twitter-kanaal @ZiberSupport een live verslag gedaan worden. Dus wilt u weten wat er in deze nacht gebeurt en hoe de vorderingen gaan? Volg dan @ZiberSupport en blijf live op de hoogte.

Het Ziber Team
Ziber on the move naar nieuwe datacenter in Amsterdam! Ziber on the move naar nieuwe datacenter in Amsterdam!