Ouderwets genieten bij de West-Friese Folkloredagen

Prachtige kostuums, authentieke koetsen, oude kinder- en wandelwagens. Tijdens de West-Friese Folkloredagen herleven de tijden van weleer. Vanaf 4 juli kunt u elke donderdag een compleet dagje uit genieten in de binnenstad van Schagen. Proeven, kijken en snuffelen aan vroegere tijden..

Laat u mee terug nemen naar de vorige eeuw en geniet van de wekelijkse optochten, muziek en oude ambachten. Tien weken lang staat elke donderdag weer in het teken van de West-Friese geschiedenis, anno 1910.

Kijken en proeven
Elke week staat er een ander thema centraal. Donderdag 4 juli is de aftrap van de eerste van tien West-Friese Folklore dagen. Op deze dag kunt u tal van demonstraties van oude ambachten bewonderen, waaronder kantklossen. Maar ook de kaasmaker, touwslager en boekbinder zijn aanwezig.

Tijdens de dag van de Dieren wordt het centrum van Schagen omgetoverd tot ware kinderboerderij met schapen, kippen, kuikens en konijnen en kunt u proeven van smakelijke geiten- en schapenkazen en zelfs schapenijs!

Bent u benieuwd welke klederdracht er zoal in Nederland werd gedragen een kleine 100 jaar geleden? Vergaapt u zich , op 25 juli, aan de speciale klederdrachtshow, waar kleding uit, onder meer, Zeeland, Hindeloopen, Nunspeet en Friesland getoond wordt.

Dans en muziek
Daarnaast kunt u wekelijks genieten van optredens van diverse (kinder) dansgroepen en andere muzikale acts. Wat u zeker niet moet missen is de speciale kinderbroodmaaltijd, die elke donderdag vanaf 11.45 uur plaatsvindt. Het is een allerzoetst aanzicht zoals de kleine dames en heren van hun maaltje genieten.

Kijkt u voor het volledige programma op www.westfriesefolklore.nl  en laat u een dag, of alle tien dagen, mee terug in de tijd nemen. U bent verzekerd van een ouderwets gezellig dagje uit in Schagen!

Programma
4 juli Openingsdag/dag van de ambachten.
11 juli De dag van de dans en muziek.
18 juli Dag van het dier en 1e verzameldag.
25juli Dag van de Klederdracht.
1 augustus Dag van het orgel.
8 augustus Gastdag.
15 augustus Dag van het kind.
22 augustus Ringstekerij rond de Kerk op de Markt.
29 augustus De verzameldag.
5 september Slotdag.