Tulip Garden

ingevoerd op 16-10-2013

De Vogelweid gaat met de opbrengst van de jaarlijkse sponsorloop voor een aantal jaren Tulip Garden ondersteunen. Het is een  project van de Stichting Derde Wereld Hulp in India. Deze kleine Nederlandse Stichting zet zich in voor kinderen in Vijayawada een stad in de Indiase deelstaat Andrha Pradesh. We bouwen scholen en opvanghuizen voor kinderen uit de allerarmste gezinnen, straat en weeskinderen, gehandicapte kinderen en HIV-positieve, met Aids besmette weeskinderen.

Voor deze laatste groep hebben we Tulip Garden gebouwd. Daar wonen zo’n 70 met het HIV virus besmette weeskinderen. Door goede voeding en de juiste medische ondersteuning zijn ze in goede conditie en kunnen ze een ‘normaal’ leven leiden. Uiteraard gaan ook deze kinderen naar school.  Immers, naar school gaan, leren lezen en schrijven staat bij ons hoog in het vaandel. Daarmee maken we voor hen het verschil.
De opbrengst van de sponsorloop is een bijdrage om de Tulip Garden Schoolbus te kunnen laten rijden. En daarvan betalen we het jaarsalaris van Ravi, de bus chauffeur. bet In deze schoolbus stappen dagelijks behalve de Tulip Garden kinderen, ook kinderen uit omliggende dorpen in. Zo kan iedereen naar school!
Stichting Derde Wereld Hulp/Tulip Garden dankt alle kinderen van de Vogelweid voor hun inzet bij de sponsorloop. Om een indruk te krijgen van de 2013 loop, klik op de link op de website van de Vogelweid.
Marlies van Heese
 
Stichting Derde Wereld Hulp/Tulip Garden /www.sdwh.nl