Beemster Schagen gaat binnenkort smartphone cursus starten

Smartphone cursus voor ouderen ?

Smartphone cursus voor ouderen ?   

Binnenkort gaan wij een smartphone cursus aanbieden. Alvast wat voorinformatie;

Bijna elke nieuwe mobiele telefoon die wordt verkocht, is een smartphone. Deze geavanceerde minicomputers hebben talloze mogelijkheden. In dit artikel leest u wat smartphones zijn, wat u ermee kunt doen, wat ze kosten en of het iets is voor senioren.


Wat is een smartphone ?
Er zijn sinds een paar jaar nieuwe soorten telefoons op de markt, de zogenaamde smartphones. Dat is een Engelse term die letterlijk ‘slimme telefoon’ betekent. Met deze telefoons kunnen mensen bellen en sms’en, maar ook andere dingen zoals e-mailen, spelletjes spelen en internetten. Een internetverbinding is zelfs noodzakelijk voor veel mogelijkheden van de smartphone.

Wat kan ik ermee ?
Met een smartphone kunt u bijvoorbeeld e-mailen, chatten, filmen, internetten, foto’s versturen, teksten invoeren, uw Facebookprofiel bijhouden, routes plannen (smartphones beschikken ook over GPS) of muziek luisteren. Daarnaast kunt u ook bellen met de toestellen en zijn functies als een rekenmachine en een lijst met contactpersonen, aanwezig.
U kunt met de smartphone dus eigenlijk alles wat u ook op een desktopcomputer kunt doen. Al moet men wel realistisch blijven: grote stukken tekst intypen gaat bij lange na niet zo gemakkelijk als via een ’echt’ toetsenbord. Bovendien hebben de toestellen veel minder geheugen dan een reguliere computer. U kunt bijvoorbeeld geen pc-spel spelen op een smartphone, al zijn van veel bekende spelletjes al speciale versies gemaakt voor smartphones.
Elke smartphone heeft via internet toegang tot een online winkel waar toepassingen voor de telefoon worden aangeboden. Die heten ’apps’. Denk aan een app van bijvoorbeeld Buienradar om te zien waar het regent. Of een app om met uw mobieltje te betalen voor online aankopen. Kortom: smartphones zijn mobiele internetcomputers waarmee u ook kunt bellen.

Voor senioren ?
Of smartphones geschikt zijn voor senioren, is een lastige vraag. Net als bij andere leeftijdsgroepen is dat afhankelijk van de belangstelling voor nieuwe gadgets en toepassingen. Wie sowieso amper mobiel belt en weinig interesse heeft in computertoepassingen, zal weinig kunnen beginnen met de smartphones. Voor louter bellen voldoet een simpel toestel net zo goed, zo niet beter. Bent u echter in bezit van een goed zicht (voor de kleine letters op het scherm), een redelijk fijne motoriek (voor de bediening) en een grote belangstelling voor nieuwe interactieve toepassingen, dan is het zeker de moeite waard om u erin te verdiepen. Het bedieningsgemak is sterk verbeterd en afhankelijk van het type en het abonnement zijn de kosten overzichtelijk.


Team Beemster Schagen

Bron: seniorenweb.nl
senior sp cursus senior sp cursus
senior smart senior smart
senior senior
senior senior
senior senior
senior senior