Boekencafé de Luxe

dinsdag 11 februari

persbericht
Boekencafé de Luxe

let op:
dinsdag 11 februari 2014 , 20.00 uur : Boekencafé de Luxe en BERT WAGENDORP

Omdat hij op woensdag de 12e verhinderd is, wordt het Boekencafé van de Luxe voor één keer gehouden op dinsdagavond 11 februari. Op deze dinsdagavond gaat Sjaak Euser in het Oude Slot aan de Markt weer in gesprek en zijn uw vragen, opmerkingen natuurlijk onmisbaar voor een goede dialoog met BERT WAGENDORP

Wagendorp versloeg vanaf 1989 voor de Volkskrant alle grote wielerwedstrijden, waaronder zes keer de Tour de France.
In 1995 verscheen zijn roman De Proloog, de beklemmende beschrijving van een doorwaakte nacht van een wielrenner die de proloog van de Tour de France moet winnen. Het boek kreeg uitstekende kritieken. In 2013 verscheen hierop het vervolg; Ventoux. Hiervoor werd Wagendorp genomineerd voor de literaire debuutprijs De Bronzen Uil. En de voorbereidingen voor de gelijknamige film zijn in volle gang.

Bert Wagendorp is mede-oprichter en redacteur van het literaire wielertijdschrift De Muur. Hij schreef het hoofdverhaal van het boek Tussen Bordeaux en Alpe d’Huez, over de Nederlandse aanwezigheid in de Tour de France. Daarnaast verschenen verhalen van zijn hand in het literaire voetbaltijdschrift Hard Gras en het literaire schaatstijdschrift Zwart IJs.

Tweede wielerroman geslaagder dan eerste…..
In een recensie in nrc.next prees NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch Wagendorps meest recente roman Ventoux, een roman over een groep vrienden uit de Achterhoek die, dertig jaar na hun reis met de beeldschone Laura, naar de berg teruggaan om herinneringen op te halen:
“Gelukkig wint soms de humor het van de ernst. Dus blijf je op het einde van de spannende rit achter met een feelgood-boek.’

Speciaal literaire daghap
De Posthoorn in Schagen zet op 11 februari ook nu weer een Literaire de Luxe hap op de menukaart ( een speciale dagschotel voor € 10 ).

Tijdig kaart reserveren:
Er kan een beperkt aantal bezoekers in het Oude Slot aanwezig zijn bij deze literaire avonden. Dus de moeite waard om bijtijds een toegangsbewijs ( ad € 8,-- ) te reserveren via ee.veenendaal@gmail.com. Vanaf 4 februari zijn nog beschikbare kaarten verkrijgbaar bij Boekhandel Plukker in Schagen of vanaf 19.00 uur voor aanvang bij de kassa in Het Oude Slot.