VVD Schagen huldigt lokale vrijwilligers en organisaties

ingevoerd op 16-2-2014

Het Schager Slot was deze week het decor voor de VVD-taartenactie die elk jaar rondom Valentijnsdag wordt gehouden. Op deze dag overhandigt de VVD een taart aan personen en organisaties die iets bijzonders voor de gemeenschap hebben gedaan. Ditmaal vond het evenement voor de achtste keer plaats en overhandigde VVD-statenlid Jerry Kramer de lekkernijen.

De volgende verenigingen werden daarbij voor hun bijzondere inzet gehuldigd:

Hengelsportvereniging de Baars in Schagen
De vereniging telt 750 seniorleden en 50 juniorleden. Toen bleek dat oudere leden van de vereniging niet meer beschikbaar waren voor een bestuursfunctie, hebben de jonge leden de vereniging met succes voortgezet.

Fietsersbond afdeling Schagen
In het kader van fietsveiligheid heeft deze bond veel overleg met de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen, die graag gebruik maken van hun advies. Daarnaast is de bond zeer actief met verschillende activiteiten.

Dhr. Zeeman uit ’t Zand
Het is Dhr. Zeeman met heel veel inzet en doorzettingsvermogen gelukt een stuk erfgoed neer te zetten in de vorm van ‘zijn’ Korenmolen ‘De Hoop’. Dhr. Zeeman kan bezoekers veel historie laten zien en de beginfase van het industrieel malen van graan tonen.

Stichting Muziektuin Schagen
Het Bestuur van de Stichting Muziektuin organiseert al voor het derde jaar elke zondag van mei t/m september van 12.00 tot 14.00 uur een gratis toegankelijk concert in de Muziektuin in Schagen en mag terug kijken op zeer geslaagde concerten. De Stichting heeft de intentie een platform te bieden voor iedereen, van een beginnende violiste met nauwelijks ervaring tot een professionele band en alles hier tussenin.
Vrijwilligers werden door de VVD gehuldigd voor hun inzet (foto: M. Moussault) Vrijwilligers werden door de VVD gehuldigd voor hun inzet (foto: M. Moussault)
Stichting Muziektuin Schagen - Dhr. Eelman Stichting Muziektuin Schagen - Dhr. Eelman
Fietsersbond afdeling Schagen Fietsersbond afdeling Schagen
Hengelsportvereniging De Baars uit Schagen Hengelsportvereniging De Baars uit Schagen
Korenmolen De Hoop uit ’t Zand - dhr. Zeeman Korenmolen De Hoop uit ’t Zand - dhr. Zeeman